Söka Jobb

Dags att söka jobb?


Att börja söka jobb är ofta ett stort steg i livet och det är just därför som vi här på Jobbdirekt vill hjälpa dig hitta just ditt drömjobb. Men jobbsökande handlar om så mycket mer än att bara ansöka. För att du skall hitta precis det där drömjobbet som du söker måste du övertyga arbetsgivaren om att just du kan bidra med vad de efterfrågar.


Det klart bästa sättet att få komma på många arbetsintervjuer är att skriva ett bra CV och personligt brev.
Verktyg

Vad innehåller egentligen en bra ansökan?


Din ansökan bestående av CV och ett personligt brev.Dessa är de dokument du behöver när du söker jobb och det är idag extra viktigt att dessa verktyg håller hög klass då mottagaren ofta är en e-postadress. Normalt läser arbetsgivaren eller rekryteraren din ansökan i ca 25 sekunder innan hon/han tar beslut om du är intressant för arbetet och ska bli kallad till intervju. Så tiden du har för att göra ett gott intryck är begränsad. På 25 sekunder läser man normalt högst en halv A4-sida.

En ansökan består vanligtvis av en CV och ett personligt brev men du kan även bifoga andra dokument (betyg, intyg eller arbetsprover) om de efterfrågas. Det viktiga är att du anpassar hela din ansökan till det arbete du söker och bara skickar den information som är relevant för tjänsten.
Försök alltid att få kontakt med ansvarig person på det jobb du söker - dels för att kunna adressera dina handlingar till en namngiven person dels för att mer detaljerat få information om arbetsuppgifterna.

 

Vad är ett CV?


CV betyder Curriculum Vitae, vilket är latin för "levnadsbeskrivning". CVn är en för jobbet skräddarsydd sammanställning över hela din bakgrund, profil och arbetslivserfarenheter på max två sidor. En enklare variant av en CV är en meritförteckning som oftast bara tar upp arbeten och utbildningar samt tidpunkter för dessa. Du kan krydda din meritförteckning med att skriva längst ned, tre saker som utmärker dig som person för att få en extra twist och skilja dig ifrån mängden.