Avesta kommun

Planarkitekt

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

 

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. Vi ska bli 25000 invånare och ha ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid vill du vara med?

 

Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning är en sammanslagning av Avestas, Fagerstas och Norbergs miljö- och byggförvaltningar. Den gemensamma förvaltningen, med Avesta som värdkommun, har verkat sedan januari 2006. Förvaltningen lyder under en kommungemensam politisk nämnd, V-Dala miljö- och byggnadsnämnd med representation från alla tre kommuner. Från den gemensamma förvaltningen med enheterna plan & bygg, miljö, kart & mät samt administration verkar förvaltningen i en region med drygt 42 000 invånare. Förvaltningen står inför spännande utmaningar inom samhällsplaneringen i de tre kommunerna. Många nya företagsetableringar, nya kommunala verksamhetslokaler samt utveckling av centrum- och boendemiljöer ger både utmaningar och intressanta arbetsuppgifter inom plan- och byggområdet.

 

V-Dala miljö- och byggförvaltning söker, med placering vid det gemensamma kontoret i Avesta, två planarkitekter.

 

 

Arbetsuppgifter

Som planarkitekt kommer du att ansvara för att ta fram och handlägga detaljplaner, allt från idé till antagande. Planarkitekterna handlägger detaljplaneärenden som styr lokalisering och utformning av bebyggelse, parker, grönområden, infrastruktur med mera och ansvarar också för övergripande planprogram för större områden. Du kommer även att arbeta med fördjupade översiktsplaner samt i olika utvecklingsprojekt och utredningar. Arbetet bedrivs processinriktat i ett nära samarbete med kommunens övriga avdelningar som verkar inom samhällsbyggandet.

 

Planenheten är ett engagerat team som diskuterar och delar kunskap och erfarenheter med varandra för en hög kvalité och enhetlig tillämpning av PBL. Vi arbetar med ständiga förbättringar vilket innebär att du tillsammans med kollegor utvecklar och förbättra rutiner och processer som rör arbetet, både internt och mot våra medborgare.

 

För att hålla en hög kvalitet i arbetet är omvärldsbevakning, kompetensutveckling och deltagande i projekt självklara delar.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad planarkitekt, planingenjör, fysisk planerare samhällsplanerare, arkitekt, landskapsarkitekt från universitet eller högskola, alternativt annan utbildningsbakgrund inom samhällsbyggnad eller erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms vara likvärdig för arbetet.

 

Du är duktig på att självständigt organisera och prioritera i ditt arbete. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som samarbetsförmåga, engagemang och förmåga att skapa förtroende genom sakligt bemötande. I rollen är det viktigt att du har god förståelse för hur andra tar till sig kunskap och kan anpassa ditt sätt att tydligt förmedla information externt och internt. Då arbetet innebär mycket kontakt med fastighetsägare och andra intressenter är det av stor vikt att du är lyhörd för andras idéer, tydlig, pedagogisk och lösningsfokuserad. Du är en servicemedveten person som sätter kunden i fokus genom ett professionellt bemötande och god kommunikation.

 

Rollen som planarkitekt ställer höga krav på dina språkliga färdigheter då du kommer att förmedla idéer och planer både visuellt, muntligt och skriftligt. Samt en förutsättning för att kunna formulera dokument korrekt med tydliga texter gör att du måste kunna uttrycka dig väl på svenska i skrift.

 

B-körkort för manuell växellåda är ett krav för tjänsten.

 

Du har goda kunskaper i PBL samt miljöbalken och har en god förmåga till att sätta dig in i dess tillämpning. Vi ser gärna att du har några års yrkeserfarenhet av att utarbeta detaljplaner och driva planprojekt. Det är även meriterande om du har erfarenhet av en politisk styrd organisation.

 

Du har en god datorvana och goda kunskaper i Officepaketet, Adobeprogram, AutoCAD, Focus detaljplan, GIS-program och det är meriterande om du har erfarenheter av ärendehanteringssystemet ByggR samt 3D-visualisering.

 

Ingen erfarenhet krävs

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse

Referensnummer: C34246/2020

 

Ersättning

Löneform: Månadslön

 

Anställning

Arbetstid:  Dagtid

 

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt för att uppfylla de krav GDPR ställer ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta  här.

 

 

Sista ansökningsdag

2020-01-26

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Planarkitekt

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

2

 

Kontakt

Stina Björnholm

Plan- och byggchef

0226-64 55 98

stina.bjornholm@avesta.se

 

Facklig företrädare

Peter Granqvist, SACO

Planingenjör

0226-64 51 69

peter.granqvist@avesta.se

 

Facklig företrädare

Leif Markfjärd, Vision

Miljöinspektör

0226-64 51 93

leif.markfjard@avesta.se

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 26 januari . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 13 januari

Kategorier : Bygg & Anläggning Offentliga jobb Övrigt


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Planarkitekt