Jurek

Erfaren tillståndsspecialist till HeidelbergCement i Sverige

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta som Senior tillståndsspecialist nära verksamheten och du rapporterar direkt till Head of Environmental Social and Governance på HeidelbergCement Northern Europe. Du kommer att vara direkt involverad i omfattande utvecklingsprojekt inom svensk basindustri och materialförsörjning med stor betydelse för svensk samhällsbyggnadssektor.

 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär att:

• leda och driva komplexa miljötillståndsärenden med fokus på verksamheten i Sverige

• arbeta nära och proaktivt tillsammans med linjeorganisationen främst i Sverige med tillåtelse/licenser att få bedriva verksamhet

• i externa processer, bistå utvecklingen av svenska miljötillstånd och implementering av dessa

• arbeta för en välfungerande tillståndsgivning som främjar hållbar utveckling.

 

 

Vem är du?

Du har minst 10 år av praktisk erfarenhet av att arbeta med och driva och leda komplexa tillståndsprocesser i industri/energisektorn, gärna inom mineral-/gruvindustrin. Erfarenhet från myndighetssidan är meriterande. Du är utbildad ingenjör med djuplodade erfarenheter inom praktisk miljöjuridik eller jurist som har tung praktisk erfarenhet inom industri. Du har ett stort affärsintresse och stark projektledningskompetens. Du trivs även med att arbeta strategiskt och systematiskt.

Du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och engelska, både i tal och skrift.

 

Som person är du engagerad, övertygande, ödmjuk och kommunikativ. Du har gott omdöme, hög integritet och en god analytisk förmåga. Vidare trivs du med att ha många kontaktytor både internt såväl som externt. Du är van att arbeta självständigt, som en del av ett större sammanhang. Du är lösningsorienterad, en affärsmässig lagspelare, har god samarbetsförmåga och är prestigelös i ditt sätt. Du har lätt för att ta initiativ och får saker ur händerna.

 

 

Du erbjuds

Du erbjuds en utmanande roll med intressanta arbetsuppgifter hos en modern arbetsgivare som värdesätter sina medarbetare.

I denna rekrytering samarbetar vi med Jurek Rekrytering & Bemanning, ansökan till tjänsten sker därför via www.jurek.se

Urval och intervjuer sker löpande, varför vi emotser din ansökan snarast.

 

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt på Jurek Rekrytering & Bemanning, telefon 0766331440.

Vänligen notera att vi ej tar emot ansökningar via mejl med anledning av GDPR.

 

 

Om HeidelbergCement

HeidelbergCement är globalt marknadsledande inom produktområdet ballast och en betydande aktör inom cement, betong och andra relaterade verksamheter. Organisationen är en av världens största byggmaterialproducenter med cirka 53 000 medarbetare på över 3 000 platser i fler än 50 länder.

 

HeidelbergCement Northern Europe är en region som innefattar produktion och försäljning i framför allt Norge, Sverige, Danmark, Estland, Lettland, Litauen och Island genom dotterbolag. Branschen har en lång tradition i den nordiska regionen, där tillgången av råmaterial och vattenburen transport ger idealiska förutsättningar. Marknaden är till största del regional.

 

 

Om verksamheten i Sverige

De svenska bolagen inom HeidelbergCement utvecklar, tillverkar och säljer material och produkter för bygg- och anläggningsbranschen. Produktionen omfattar ballast, cement, fabrikstillverkad betong och betongelement. I Sverige drivs verksamheten för affärsområde cement av Cementa, som enda cementtillverkare i landet.

 

Cementprodukterna används för tillverkningen av hus, infrastruktur, kommersiella och industriella byggnader för att möta det ökade behovet av bostäder, transport och ekonomisk tillväxt. Materialet är en grundpelare för den välfärd som efterfrågas i dagens moderna samhälle.

 

Visionen om klimatneutralitet

HeidelbergCement Northern Europe har en vision om cement för klimatneutral betong år 2030 vilket betyder att betongprodukterna ska vara klimatneutrala ur ett livscykelperspektiv. Utmaningen ligger i att försörja samhället med byggmaterial och samtidigt ta ansvar för klimatet. För att nå denna vision kvarstår utmaningar som ska lösas genom innovation, investeringar och ett målinriktat arbete.

 

Cementa har presenterat en plan för att cementfabriken i Slite ska vara helt klimatneutral till år 2030, och därmed vara den första i världen med att ta bort utsläppen i sin helhet från en cementindustri.

 

Område

Stockholm

Anställning

Tillsvidare

Omfattning

Heltid

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 15 september

Kategorier : Juridik Miljö & Naturbruk Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Erfaren tillståndsspecialist till HeidelbergCement i Sverige