Avesta kommun

Stödpedagog inom LSS

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Omsorgsförvaltningen arbetar efter värdegrunden att alla människor vi möter har samma värde och är unika. Inom förvaltningen finns IFO, LSS-verksamhet, socialpsykiatri, hälso- och sjukvård, hemtjänst och särskilda boenden. Här arbetar ca 800 medarbetare som dygnet runt finns till för våra målgrupper.

 

Vi söker nu stödpedagoger inom funktionshinderområdet. Tillsammans arbetar vi för personer som har beslutade insatser enligt LSS (lag 1993:387 om stöd och service till vissa funktionshindrade).

 

Arbetsuppgifter

Att vara stödpedagog är ett ansvarsfullt arbete som ger personlig utveckling och mycket glädje tillbaka.

 

Som stödpedagog är du en kunskapsresurs och förebild när det gäller pedagogiskt arbete och bemötande. Du ansvarar för att söka, inhämta och sprida ny kunskap om pedagogiska metoder i verksamheten och har en nära dialog med enhetschefen för att driva implementering av de utbildningsinsatser som genomförs. Du bidrar till att utveckla och använda individuellt anpassade lösningar gentemot boende och utgör ett stöd till dina kollegor gällande social dokumentation och genomförandeplaner.

 

Grunden i uppdraget är att vara delaktig i det dagliga arbetet och utföra vardagsnära och planerade stödinsatser utifrån boendes individuella genomförandeplaner. Arbetet omfattar personlig- och medicinsk omvårdnad, hjälp vid matsituationer, förflyttningar, ledsagning och att vara ett stöd vid fritidsaktiviteter. I arbetet ingår även vardagliga sysslor som matlagning, städning, tvätt och inköp. Som stödpedagog blir du en viktig resurs i det dagliga arbetet med att utveckla kvaliteten och öka brukarnas självständighet.

 

Du kommer, tillsammans med övriga i arbetsgruppen, att fortsätta utveckla arbetssätt och metoder med målet att ge individen delaktighet, inflytande och ökad självständighet.

 

Arbetet består av skift med både dag, kväll, natt och helger.

 

Anställningen gäller inom ett chefsområde med en basplacering på en enhet. Ett chefsområde innebär 4 till 6 enheter.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en eftergymnasial specialisering inom funktionsvariationsområdet som omfattar minst 200 YH-poäng, 60 högskolepoäng eller en kombination däremellan om minst två terminers heltidsstudier.

 

Erfarenhet av arbete med människor med särskilda behov och erfarenhet av neuropsykologiska funktionsnedsättningar är ett krav. Kunskap om alternativ och kompletterande kommunikation (AKK) är meriterande.

 

Du trivs i arbetet med att finnas till för andra och ditt mål är att ge omsorg av högsta kvalitet med individen i fokus. Du uppvisar personlig mognad, är ansvarstagande och har ett förhållningssätt som värnar om de boendes integritet. Du har lätt för att samarbeta med andra och kan anpassa ditt sätt att förmedla budskap efter olika personer och situationer. Kunskap om lågaffektivt bemötande är meriterande.

 

För att lyckas i rollen som stödpedagog ser vi att du har ett genuint intresse av verksamhetsområdet, håller dig uppdaterad kring nya metoder och arbetssätt inom LSS och har förmåga att få andras förtroende i utvecklingsfrågor.

 

En stor del av arbetsuppgifterna handlar om att kommunicera med olika parter samt att arbeta med dokumentation vilket kräver goda kunskaper i det svenska språket, i såväl tal som skrift. Grundläggande datakunskaper för att kunna dokumentera, schemalägga och föra mailkonversationer är också ett krav. Du har inga problem med att arbeta självständigt och trivs i rollen på egen hand.

 

Arbetet kan komma att innefatta förflyttningar och rörelse så du bör ha en fysik som klarar detta. B- Körkort är ett krav.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Referensnummer: C155104/2023

 

Övrigt

FÖRMÅNER

Här inom Avesta Kommun månar om våra anställda. Du som medarbetare på Avesta kommun har möjlighet att använda både friskvårdstid och ett friskvårdsbidrag, du har fri tillgång till personalgym, upp till 30 fria bad i något av kommunens badhus varje år samt många andra fria friskvårdsaktiviteter som kommunen anordnar kontinuerligt.

 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Intervjuer kan komma att genomföras löpande med start redan under annonstiden.

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Sista ansökningsdag

2023-10-01

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Stödpedagog

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

4

 

Kontakt

Jonna Hansson

Enhetschef

0226-645827

jonna.hansson@avesta.se

 

Kontakt

Efwa Gylfe

Enhetschef

0226645348

efwa.gylfe@avesta.se

 

Facklig företrädare

Kontaktuppgifter till din fackliga representant se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 1 oktober . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 18 september

Kategorier : Hälsa & sjukvård Offentliga jobb


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Stödpedagog inom LSS