Skanska

Kalkylingenjör Stora Projekt - Sundbyberg

Just nu söker vi på Skanska en kalkylingenjör till projektet Mälarbanan Tunnel och station Sundbyberg - Solna. Som medarbetare hos oss får du vara med och bidra till ett bättre samhälle samtidigt som du får möjlighet att bredda din yrkeskompetens. Har du tidigare erfarenhet av arbete som kalkylansvarig och byggsektorn? Då kan det vara dig vi letar efter!

 

Stora Projekt Stockholm är en region i Skanskas verksamhetsgren Väg- och Anläggning, som bygger vägar, järnvägar, tunnlar, broar, hamnar, energianläggningar, samt utför mark- och grundläggningsarbeten i hela Sverige.

 

Projekt Mälarbanan omfattar järnvägssträckan mellan Tomteboda och Kallhäll. Genom Sundbyberg och Solna planerar Trafikverket att bygga ut järnvägen från två till fyra nya spår. En del av järnvägen går i en cirka 1,4 kilometer lång betongtunnel med anslutande ramper.

 

Delentreprenad E9961 omfattar i huvudsak tunnel, station samt mark- och anläggningsarbeten för järnväg. Byggtiden för hela entreprenaden är beräknad till cirka åtta år.

 

Skanska har tecknat ett avtal med Trafikverket om att arbeta fram förutsättningarna för att genomföra entreprenad E9961.

Denna första och förberedande fas är igång sedan två år tillbaka och vi söker nu dig som vill vara med på vår resa.

 

Att jobba som kalkylingenjör

 

Att arbeta på Skanska innebär möjligheten att vara med på en spännande resa och samtidigt få en inblick i hur byggbranschen fungerar. Det dagliga arbetet består främst av att stödja produktionen inom aktuella projekt med anbuds- och kalkylarbeten, kalkylera projektkostnader och utvärdera anbud och ge stöd vid förhandlingar. Förutom det kommer du även att genomföra pris- och offertförfrågningar på material och hos underentreprenörer, ta fram förslag på gröna lösningar och göra klimatkalkyler, undersöka tekniska lösningar och undersöka alternativa metoder och material, ta fram underlag för riskinventering och upprätthålla förfrågningsunderlag och skriva anbudsbrev.

 

I jobbet ingår till exempel att

 

* läsa förfrågningsunderlag

* utföra tidplaner

* ta fram underlag för slutgenomgångar

* bidra med stöd vid avstämningar och prognoser

* följa upp kalkylarbete

* utföra detaljerade produktionskalkyler

* hålla en tät dialog med leverantörer och underentreprenörer.

 

Den vi söker

 

Vi söker dig som har hög kompetens inom kostnadsbedömningar, kalkyleringar och produktionskalkyler och erfarenhet av arbete som kalkylansvarig inom bygg- och anläggningsbranschen. Du är analytisk, noggrann, leveransfokuserad, tillmötesgående och professionell i din yrkesroll och arbetar troligen redan inom branschen. Vidare tror vi att du drivs av att leverera kvalitet i allt du gör. Om du stöter på något du inte redan kan, vill du nyfiket och målinriktat lära dig mer om det.Vad kan Skanska erbjuda dig?

 

Hos oss på Skanska blir du en del av ett företag som bygger morgondagens samhälle. Oavsett vilken roll du får har vi ett bra erbjudande till dig. Några tydliga exempel är aktiesparprogram, friskvårdsbidrag och möjlighet till förstärkt föräldrapenning. Vi lovar våra medarbetare ständig utveckling. Hos oss har du också möjlighet att lära av dina kollegor över hela Sverige och utvecklas mot nya roller.

 

Intresserad?

 

Skicka in din ansökan med CV och personligt brev via länken nedan. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 24 januari 2021.

 

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Johan Guthe, kommersiellt ansvarig på projektet på telefonnummer: 010-449 03 02.

 

Vi ser fram emot din ansökan!

 

 

Additional Information

  • Location: Stockholm, Sweden
  • Schedule: Heltid
  • Employee Status: Tillsvidare

Statements

  • About Skanska: Skanska skapar hållbara lösningar inom bygg- och anläggning, infrastruktur, bostäder och kommersiella lokaler. Just nu driver vi tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Våra medarbetare bidrar till vår framgång och att vi idag är ett av världens största byggföretag. Vi är fler än 38 000 kunniga och passionerade medarbetare globalt, varav 9 000 finns i Sverige. Med utgångspunkt i våra starka värderingar utvecklar vi våra medarbetare och vår verksamhet. Välkommen att bygga ett bättre och grönare samhälle tillsammans med oss!

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 24 januari . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 28 december

Kategorier : Bygg & Anläggning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Kalkylingenjör Stora Projekt - Sundbyberg