Avesta kommun

Rektor till gymnasieskolan

Om arbetsplatsen

Vi är målmedvetna – Något fantastiskt händer nu i Avesta! 
Avesta kommun är mitt i ett stort utvecklingsarbete där alla är med och bidrar med kompetens och engagemang. Vi är handlingskraftiga, professionella och vi bygger tillit. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu fortsätter resan mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

Vi har höga ambitioner och arbetar systematiskt och långsiktigt för att hela tiden höja kvaliteten inom gymnasieskolan. Du kommer att bli en av våra viktigaste resurser och vi prioriterar ett hållbart arbetsliv. Gymnasieskolan är en viktig del i Avesta kommuns verksamhet och ett av målen är att så många av våra ungdomar som möjligt studerar på vårt eget gymnasium. 

Karlfeldtgymnasiet har en lång tradition av elev- och personalnära ledarskap. Här är vi måna om att personal och elever är delaktiga i planering och utvärdering av verksamheten. Det finns ett gediget och nära samarbete med företag omkring yrkesprogrammen och det finns ett gott stöd i näringslivet för skolans arbete. På skolan finns tre rektorer, en biträdande rektor och en intendent som samarbetar med tydliga egna ansvarsområden bland annat när det gäller ekonomi, verksamhet, personal och arbetsmiljö.

Arbetsuppgifter

Som rektor bedriver du ett målorienterat utvecklingsarbete och ansvarar för det ekonomiska resultatet inom det egna rektorsområdet. I fokus för uppdraget ligger verksamhetens pedagogiska utveckling och du kommer arbeta för att verkställa målen i såväl statliga som kommunala styrdokument. I arbetet ingår också att ha ansvar för elever och personal i skolan, inklusive arbetsmiljöansvar. 

Du ingår i resultatenheten Utbildning och Arbetsmarknad. Där ingår också chefer för vuxenutbildningen, integrationsenheten och arbetsmarknadsenheten. Gruppen arbetar strategiskt med tydligt fokus på kvalitets- och utvecklingsarbete. Du är delaktig i vårt mål att förbereda ungdomar och vuxna till att ta ansvar för sin egen försörjning i studier och arbetsliv. Vi arbetar med att förverkliga utbildningar av hög kvalitet som ungdomar och vuxna av olika bakgrund kan tillgodogöra sig och som gagnar arbetslivet i kommunen. I ditt uppdrag ingår att du utöver ditt eget ansvarsområde också är med och bidrar till hela gymnasieskolans utveckling och samarbetar med de andra enheterna i resultatenheten. 

För att du ska känna dig trygg i ditt ledarskap har vi i Avesta kommun en Ledarplattform med samlade utbildningar kopplat till att vara chef och ledare i Avesta kommun.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en pedagogisk examen och ett genuint intresse och engagemang för utbildningsfrågor inom gymnasieskolan. Om du har genomgått eller går rektorsprogrammet ser vi det som särskilt meriterande. Vi vill att du har tidigare erfarenhet av arbete som rektor/biträdande rektor. 

Det är viktigt att du har en god förmåga att planera, organisera och prioritera verksamheten på ett klokt sätt utifrån hög kvalitet i verksamheten inom ramen för givna resurser. Du behöver därför leda med beslutsamhet och med god retorik i kommunikation med elever, personal och vårdnadshavare. 

I din roll är det viktigt att du är trygg i dig själv och är en tydlig pedagogisk ledare med verksamhetsfokus. Du är kommunikativ och har förmåga att skapa samt upprätthålla förtroendefulla relationer och samarbeten. Ditt ledarskap präglas av ett lösningsfokuserat förhållningssätt och du har förmåga att motivera och skapa engagemang. Vi är övertygade om att tydlighet, i kombination med lyhördhet och omtanke tar fram det bästa hos såväl ungdomar som vuxna. 

Ett gott omdöme och hög integritet är viktigt då vi vill att du ska vara en förebild för såväl eleverna som dina medarbetare. Du leder inte bara utifrån gällande rutiner utan också med hänsyn till etiska ställningstagande och kulturell medvetenhet. För att skapa förutsättningar för ett hållbart arbetsliv är det viktigt att du är medveten om arbetsmiljöns betydelse för trivsel och resultat. Grundläggande kunskaper i arbetsmiljö och arbetsrätt är önskvärt. 

IKT-arbetet är ett viktigt målområde och därför vill vi att du har intresse för digital utveckling och IKT som pedagogiska verktyg. Du behöver också ha grundläggande IT-kunskaper för att arbeta i de system som det dagliga arbetet kräver. Att du uttrycker dig väl i både tal och skrift på svenska är en självklarhet. 

Vi söker dig som vill utveckla och utvecklas! I Avesta kommun har vi hög ambitioner och om du är en person som sätter ribban högt och gör det som krävs för att säkerställa god kvalitet och måluppfyllelse, då kan det här vara en tjänst för dig.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Referensnummer: C21581/2018

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 21 oktober . Arbetsort : Avesta

Kategorier : Chef & Ledning Offentliga jobb


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Rektor till gymnasieskolan