Jurek

Utvecklingsinriktad HR-specialist till Svensk Exportkredit

Vill du vara med på en spännande förändringsresa och tillsammans med HR teamet utveckla HR-funktionen i ett attraktivt företag med många kunniga kollegor? Brinner du lite extra för områden såsom ledarutveckling, kompetensförsörjning och successionsplanering? Lockas du av att få driva, utveckla och implementera olika initiativ inom dessa områden? Då kan du vara våra nya HR-specialist!

 

Svensk Exportkredit (SEK) befinner sig på en utvecklings- och förändringsresa och för att möta verksamhetens behov behöver vi stärka upp HR-funktionen med en HR-specialist som kommer ha ett övergripande ansvar för att utveckla, driva och hålla ihop de strategiska HR-initiativen och processerna. Vill du vara med på den här spännande resan?

 

Om rollen

Rollen som HR-specialist på SEK är ny och du kommer själv att få vara delaktig i att sätta strukturen för rollen. Du kommer att ingå i ett HR-team om ca 5 personer och rapporterar till HR-chef. I nära samarbete med dina kollegor kommer du att utveckla rutiner och processer inom HR-området samt driva en kulturförflyttning för att möjliggöra en fortsatt hållbar verksamhet med god arbetsmiljö och engagerade ledare och medarbetare. Du kommer driva olika utvecklingsprojekt och utvecklingsinitiativ inom strategiska HR-områden såsom ledarutveckling, kulturförflyttning, kompetensförsörjning, successionsplanering, utbildning och förändringsledning.

 

Exempel på arbetsuppgifter och ansvarsområden i rollen;

• Utveckla, implementera och utbilda verksamheten i HR-processerna

• Utveckla SEK:s ledarprofil

• Utveckla och starta upp ledarutvecklingsprogram och andra initiativ i syfte att utveckla ledarskapet

• Arbete med talent management och successionsplanering

• Delaktig i att ta fram och implementera ett relevant och tydligt EVP

• Skapa, driva samt följa upp och utvärdera olika utvecklings- och utbildningsinitiativ

• Skapa ett klimat som stödjer ständig utveckling med fokus på lärande och kunskapsöverföring

 

Vem är du?

För att bli framgångsrik i rollen som HR-specialist ser vi att du har en akademisk utbildning inom HR eller motsvarande. Du har mellan 2-5 års erfarenhet av en liknande HR-specialistroll, gärna i en processorienterad organisation, där du hunnit få en god kunskapsbas inom HR-området och vi ser också att du har erfarenhet av att driva utvecklingsprojekt.

 

För att komma till din rätt och trivas hos oss ser vi att du är en trygg, engagerad, kommunikativ och affärsorienterad person som har lätt för att bygga förtroende och skapa relationer. Du tycker om att arbeta i en dynamisk miljö och brinner för utvecklingsfrågor och att realisera dessa. Vidare har du ett organiserat och strukturerad arbetssätt med förmågan att självständigt driva ditt arbete framåt och genom din naturliga pondus och genomförandekraft har du en förmåga att inspirera och få med dig din omgivning.

 

Ansökan och övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. SEK har sitt kontor på Flemminggatan på Kungsholmen och du har möjlighet att varva kontorsarbetet med arbete hemifrån.

 

I den här rekryteringen samarbetar SEK med Jurek HR. Du söker tjänsten via annonsen och intervjuer kommer att ske löpande varför vi ser fram emot att få din ansökan snarast möjligt. Har du frågor om rollen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Cecilia Strååt på cecilia.straat@jurek.se alt 076-002 69 75 eller researcher Isabella Hultén på isabella.hulten@jurek.se alt 076-002 69 08.

 

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Om Svensk Exportkredit

Svensk Exportkredit (SEK) är ett statligt bolag som arbetar med finansiering av svensk exportnäring. För att kunna låna ut pengar lånar SEK upp genom olika instrument på flera geografiska marknader och man vänder sig till både institutionella och privata investerare.

 

SEK är en expertorganisation med ca 270 medarbetare och här omges du av kunniga kollegor med bred kompetens och erfarenhet inom exportfinansiering. Här tror vi på laget framför jaget och att de bästa lösningarna nås genom samarbete. Vi är professionella, gör det svåra enkelt och bygger hållbara relationer för att svenska företag ska bli mer konkurrenskraftiga och vinna fler exportaffärer. Detta kombineras med spännande internationella miljöer då våra kunder finns i 60 länder. SEK har blivit utnämnda till ett av Sveriges Karriärföretag vilket innebär att SEK ses som ett av de attraktivaste företagen att göra karriär på. Vi jobbar aktivt för att skapa en hållbar arbetsplats och en företagskultur där våra medarbetare känner sig delaktiga och motiverade.

 

På SEK får du följa med på en förändringsresa, där kundens behov styr utvecklingen och där din kompetens tas till vara. Välkommen till det stora, lilla företaget som brinner för svensk export! Ytterligare information om SEK finns på www.sek.se.

 

Område

Stockholm

Anställning

Tillsvidare

Omfattning

Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 16 december

Kategorier : HR & Organisation


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Utvecklingsinriktad HR-specialist till Svensk Exportkredit