Avesta kommun

Administrativ chef

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid vill du vara med?

 

Administration och service är en enhet med en central roll i kommunens ambition att möta framtidens behov genom att förbättra och förenkla både kommunens interna administrativa processer och servicen till medborgarna. Enheten är en del av kommunkansliet. Du kommer att arbeta i hjärtat av de demokratiska processerna i nära samverkan med kommunens ledning och förtroendevalda. Tillsammans med våra andra stödfunktioner är enheten både en strategisk och operativ partner till verksamhet och ledning.

 

Var med och bidra till att bygga en stark framtid för Avesta kommun. Vad med och gör skillnad

 

Arbetsuppgifter

Du har personal-, verksamhet, och budgetansvar för 13 medarbetare inom verksamheterna administration och arkiv, kommunikation samt servicecenter som ger samhällsvägledning till våra medborgare. Du organiserar, leder och samordnar arbetet med utgångspunkt i tillitsbaserad ledning och styrning.

 

Tillsammans med dina medarbetare finns ett tydligt uppdrag att stärka och utveckla processer inom samtliga verksamhetsområden. Som chef har du självklart ett strategiskt ansvar men rollen innebär också att vara operativt involverad i arbetet. Arbetet som chef för administration- och serviceenheten innebär många kontaktytor både internt och externt: från medborgarperspektiv till mötet med våra verksamhetsföreträdare, medarbetare och förtroendevalda.

 

Som chef för enheten arbetar du nära kommundirektören som också blir din chef. Du ingår du i koncernledningsgruppen men också i kommunkansliets stab- och ledningsgrupp. Vid behov tar du rollen som ställföreträdande kommundirektör.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett stort intresse för samhällsfrågor och att göra skillnad för kommunens invånare. En av dina styrkor är att kunna anta ett övergripande perspektiv och att driva förbättrings- och utvecklingsprocesser. Även om rollen i första hand är strategisk så växlar du prestigelöst till det operativa perspektivet när så krävs. Ditt ledarskap präglas av tillit och förmåga att skapa engagemang och delaktighet för att nå gemensamma mål.

 

Du har:

• Relevant akademisk utbildningsbakgrund.

• Erfarenhet från chefs- och ledarrollen.

• Erfarenhet av övergripande arbete i politiskt styrd organisation.

• Erfarenhet från minst ett av de verksamhetsområden som uppdraget omfattar.

• God kunskap om det kommunala uppdraget och våra beslutsprocesser.

• Hög digital mognad och lätt att förstå och sätta dig in i verksamhetsnära system.

 

I den här tjänsten är det meriterande om du har god kunskap om relevant lagstiftning. Det är också meriterande om du redan nu har kunskaper i strategisk kommunikation, dokumentation och ärendehantering.

 

Som ledare har du ett helhetsperspektiv och är utvecklingsorienterad. Du är van att hantera parallella processer på ett lugnt och systematiskt sätt. Arbetet ställer krav på en god förmåga att kunna strukturera och prioritera ditt och enhetens arbete. För att lyckas i rollen krävs en känsla för service och att du är bra på att bygga och bibehålla goda relationer; både för dig själv och för arbetsgruppen gentemot dem ni finns till för. Vi söker dig som är bra på att samarbeta med andra, oavsett nivå inom verksamheten.

 

Andra personliga egenskaper som vi värdesätter högt är att vara lyhörd, kommunikativ och ha förmåga att leverera resultat. Vi söker dig som kan balansera omtanke och tilltro med kravställande och att kunna skapa tydlighet i process och mot uppsatta mål.

 

Tjänsten är säkerhetsklassad, vilket innebär att säkerhetsprövning av slutkandidat kommer att genomföras i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Godkänd säkerhetsprövning är förutsättning för tillsvidareanställning.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Referensnummer: C122319/2023

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Sista ansökningsdag

2023-02-13

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Administrativ chef

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Läs mer

http://www.avesta.se

 

Kontakt

Tobias Åsell

Kommundirektör

0226-645002

tobias.asell@avesta.se

 

Kontakt

Jenny Lyxell

HR-konsult/Rekryterare

0226-64 56 89

jenny.lyxell@avesta.se

 

Facklig företrädare

Fackliga kontakter se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 13 februari . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 25 januari

Kategorier : Chef & Ledning Kontor & Administration Offentliga jobb


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Administrativ chef