Avesta kommun

Vikarierande socialsekreterare till Barn och familj

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Socialtjänsten i Avesta arbetar på olika sätt för att utveckla utrednings- och uppföljningsarbetet kring barn, familjer, ungdomar och vuxna. Vi söker nya metoder och utvecklar intern och extern samverkan för att på bästa sätt göra bra bedömningar och hitta verksamma lösningar på de behov vi möter.

 

Enheten för barn och familj består av 19 medarbetare; socialsekreterare, mottagningssekreterare, förste socialsekreterare, familjehemssekreterare, familjerättssekreterare och enhetschef. Vi är en stabil och trygg arbetsgrupp med olika kompetenser och erfarenheter och vi känner oss trygga med att kunna ta emot både dig som har längre erfarenhet och dig som nyligen har avslutat eller precis ska avsluta dina socionomstudier.

 

Vi värnar om vår arbetsmiljö och utvecklar hela tiden vårt arbetssätt för att kunna möta de behov som uppkommer och de krav som finns på rättssäkerheten. Det senaste året har vi delat upp vår arbetsgrupp i utredare och uppföljare. Detta innebär att några arbetar med att utreda barnets/ungdomens behov medan andra socialsekreterare arbetar med att följa upp våra beslutade insatser. Vi arbetar aktivt med implementering av förhållningssättet Signs of safety och har under året arbetat med säkerhetsplanering enligt Signs of Safety. Hos oss finns både intern och extern handledning som ett stöd för dig i dina ärenden.

 

Nu söker vi en vikarierande socialsekreterare för att arbeta med att utreda barns behov och föräldrars förmåga. Vårt team har en stark lagkänsla och hos oss finns leendet och skrattet trots allvarets närhet. Är du vår nya kollega?

 

 

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare arbetar du med att följa upp insatser enligt SoL och LVU, för barn, ungdomar och deras familjer. Vi har det senaste året arbetat aktivt för att stärka barnets perspektiv i våra utredningar och idag skriver vi utredningar i "du-form" och vi använder olika verktyg i utredningen för att öka transparens och delaktighet i vårt arbete med familjen.

 

Du arbetar i nära kontakt med de andra kollegiala enheterna inom socialtjänsten och du bidrar till att arbetet sker skyndsamt och effektivt. Genom uppdelning i olika arbetsteam på enheten möjliggörs perioder då extra fokus kan läggas på dina arbetsuppgifter såsom dokumentation, besöksbokning, planering etc. Under andra veckor ingår du själv i teamet som hanterar ärenden som kräver mer akuta insatser och på så vis skapar vi tillsammans ett jämnare arbetsflöde som bidrar till ökad arbetsro.

 

I dina arbetsuppgifter ingår att tillsammans med övriga kollegor aktivt delta i vårt utvecklingsarbete såväl internt som externt för att kunna skapa goda förutsättningar för Avesta kommuns medborgare.

 

 

Kvalifikationer

Du som söker ska ha socionomexamen eller inneha socionomexamen inom en tid som arbetsgivaren bedömer som rimlig. Har du erfarenhet av handläggning inom den sociala barn- och ungdomsvården är detta meriterande.

 

Vi söker dig som är flexibel och ser möjligheter i ändrade omständigheter. Du har god samarbetsförmåga och kan lyssna och kommunicera med andra på ett adekvat sätt. Du är lugn, stabil och i pressande situationer har du förmågan att hålla fokus på rätt saker och driva arbetsprocessen vidare. Trots att det ibland blir bakslag i arbetet har du förmågan att förbli motiverad och kunna nå lösningar.

 

Dokumentation och kommunikation är en stor del av vårt arbete och du behöver därför kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift i det svenska språket. Utbildning i BBIC, Signs of Safety samt och kunskaper i procapita/lifecare är meriterade.

 

Körkort är ett krav.

 

Eftersom du kommer att arbeta med barn och ungdomar ska du som blir aktuellt för tjänsten kunna lämna ett utdrag från polisens belastningsregister.

 

Intervjuer kan ske fortlöpande under ansökningstiden.

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Tidsbegränsad till: 2022-01-31

Referensnummer: C49494/2021

 

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt för att uppfylla de krav GDPR ställer ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Sista ansökningsdag

2021-03-14

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Socialsekreterare

 

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Kontakt

Johanna Hildensjö

Enhetschef

0226-64 55 28

johanna.hildensjo@avesta.se

 

Facklig företrädare

Kontaktuppgifter till din fackliga representant se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 14 mars . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 19 februari

Kategorier : Offentliga jobb Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Vikarierande socialsekreterare till Barn och familj