Avesta kommun

Vik. förskollärare till förskolan Rödluvan

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Förskolan Rödluvan är del av Norra förskoleområdet och är belägen i Horndal ca. 2,5 mil utanför Avesta är en förskola med tre avdelningar. En avdelning för åldrarna 1-3 och två för åldrarna 3-5. Avdelningarna med samma åldrar samverkar i hög utsträckning med varandra genom tvärgrupper. Miljön både inomhus- och utomhus är föränderlig efter barn intressen, nyfikenhet och utveckling. Förskolan flyttande in nybyggda lokaler våren 2015. Närheten till naturen gör att alla avdelningar vistas utanför förskolans område varje vecka.

 

Arbetsuppgifter

Som förskollärare i vårt område tar du ansvar för att arbetet sker i enlighet med målen i läroplanen ; Lpfö18

Du ska planera, genomföra, följa upp, utvärdera, analysera och dokumentera förskolans verksamhet så att utveckling sker. Raster och planeringstid är schemalagda och arbetsplatsträffar ligger inom arbetstidsramen.

 

Du ska vara nära barnet på barnets nivå; sitta på golvet, vara ute, vara inne, vid matsituation, vid blöjbyten, vid hygiensituationer och vila, du ska kunna lyfta och bära barn vid behov.

Du ska verka för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor genom t ex att spela spel, läsa sagor, ha rörelse, arbeta med teknik och olika lekar.

 

Du ska kunna arbeta med dator vilket innebär att kunna skriva och dokumentera, spara och hämta dokument, söka information, vara kunnig inom bildhantering, skriva i mallar.

 

Tjänsten är fördelad på flera avdelningar då du täcker upp för tjänstledigheter samt fungerar som pool på huset tid som du ej är schemalagd på en avdelning.

 

Kvalitet är viktigt för oss och som förskollärare Norra förskolområdet har du goda möjligheter att vara med och påverka utifrån nio målplaner med tydliga kriterier för olika områden. Vi har en levande plan mot diskriminering och kränkande behandling och arbetar efter FN:s barnkonvention. Som anställd i vårt område får du kollegor som är positiva, nyfikna, engagerade och kunniga, du får en ledning som vill utveckla förskolan och arbeta tillsammans med medarbetare för att nå en hög kvalitet på vår verksamhet.

 

Som anställd i Avesta kommun har du tillgång till ett antal gratis bad i Metropoolen, träning på kommunens gym, arbetskläder (i den mån det finns rätt storlek) bidrag för friskvård eller kultur.

 

Kvalifikationer

Du har en förskollärarutbildning med tillhörande legitimation.

Du är bra på att samarbeta då arbetet innebär att vara del av ett arbetslag.

Du kan relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

 

Du är serviceinriktad och lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Du kan arbeta självständigt och tar ansvar för din uppgift.

 

Du bör ha förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.

Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra.

Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitet och lägger stor vikt vid att arbetslaget lever upp till dessa.

Du kan se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2023-10-02

Tidsbegränsad till: 2024-06-16

Referensnummer: C153872/2023

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Sista ansökningsdag

2023-09-25

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Lärare i förskola/Förskollärare

 

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Kontakt

Alexandra Hållén

Rektor

0226-645615

alexandra.hallen@avesta.se

 

Kontakt

Jenny Johansson

biträdande rektor

0226-64 58 30

jenny.johansson@avesta.se

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 13 september

Kategorier : Förskollärare Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Vik. förskollärare till förskolan Rödluvan