Avesta kommun

Välkommen till Avestas viktigaste sommarjobb 2024

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Tillsammans bygger vi Avestas framtid vill du vara med?

 

Här finns Avestas viktigaste sommarjobb!

 

Arbetet med att ta hand om och ge stöd till dem som behöver det, är ett av kommunens viktigaste. Ett arbete, där du tillsammans med goda arbetskamrater, är med och gör skillnad för andra människor varje dag.

 

Du kommer arbeta på någon eller några av nedan angivna verksamheter vid den ordinarie personalens semester. Om du inte har tidigare erfarenhet från vårdyrket så kommer du få en bra introduktion och i det dagliga finns alltid stöd av såväl duktiga arbetskamrater som närmaste chef. Som anställd hos oss har du tillgång till nyrenoverat gym alla dagar i veckan, 12 fria bad och andra friskvårdsaktiviteter som anordnas.

 

Arbetet innebär många olika möjligheter. Tillsammans är du med och gör skillnad för dem vi har omsorg för och vi kallar det Avestas viktigaste sommarjobb. Välkommen till oss i sommar - vi ser fram emot din ansökan!

 

Arbetsuppgifter

• Vård- och omsorgsboende

Särskilt boende innebär bostad med service och omvårdnad dygnet runt där varje boende har ett eget rum. Du hjälper till med personlig omvårdnad och personlig hygien. Arbete dag, kväll och helg.

 

• Nattpersonal på vård-och omsorgsboende

Du arbetar nattetid och är behjälplig vid omvårdnadsinsatser. Nattschema och även arbete på helger.

 

• Hemtjänst

Hemtjänst innebär att du själv, eller tillsammans med en kollega, åker hem till brukares egen bostad och hjälper till med personlig omvårdnad och personlig hygien. Du är också med vid sociala aktiviteter. Arbetet innebär dag och kväll. B-körkort krävs.

 

• Nattpatrull

Du åker hem till personer som har behov av omsorg på natten, ger medicin och hjälper till vid omvårdnadsinsatser. Nattschema, även helger. Här krävs både tidigare erfarenhet av vårdyrket och B-körkort.

 

• LSS Gruppboende

Din främsta uppgift att möjliggöra ökad självständighet hos personer med olika funktionsnedsättningar. Du ger ett individuellt anpassat stöd till var och en där du arbetar utifrån deras behov och önskemål. Arbetet omfattar personlig och medicinsk omvårdnad, förflyttningar och ledsagning. Arbete dag, kväll, natt och helg.

 

• Personlig assistans

Som personlig assistent möjliggör du en meningsfull vardag för personer med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning. Du arbetar i personens hem och arbetet omfattar personlig och medicinsk omvårdnad. Arbete dag, kväll, natt och helg. B-körkort krävs på vissa arbetsställen.

 

• Socialpsykiatri boendestöd

Arbetet sker i personens eget hem där du ger stöd i vardagslivet och insatser till de personer som har behov av stöd. Vardagsaktiviteter som matlagning, stödja och vägleda är vanliga arbetsuppgifter. Arbete dag, kväll och helg.

 

• Socialpsykiatri bostad med särskild service

Johannagården är en bostad med service och omvårdnad dygnet runt där varje boende har ett eget rum. Du ger stöd i vardagen och hjälper till med personlig omvårdnad och personlig hygien. Arbete dag, kväll och helg.

 

• Stödboende

Malmgården är kommunens boende för personer med drog- och alkoholmissbruk. Verksamheten hjälper personer ut till ett nyktert liv med målet om eget boende och sysselsättning. Arbete dag, kväll, natt och helg.

 

• Timvikarie

Arbete i olika verksamheter när ordinarie personal är frånvarande. Vikariebehovet styr var du arbetar. B-körkort krävs.

 

Alla tjänster innebär schemalagd arbetstid och de flesta innebär arbete varannan helg.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är 18 år eller äldre, är ansvarstagande och genuint intresserad av att arbeta inom ett serviceyrke. Kärnan i vår verksamhet är omsorg och ett gott bemötande är av största vikt. Du kommer vara en viktig resurs för andra människor och därför krävs det att du har intresse för och tycker om att arbeta med att ge omvårdnad och insatser till dem vi finns till för. Vi ser gärna att du har utbildning och/eller erfarenhet inom vård och omsorg, pedagogik eller behandling.

 

Arbetet kräver att du kan samarbeta med andra och uppträder med stor respekt mot dem du möter i alla olika situationer. Att arbeta med människor innebär att oförutsägbara situationer kan uppstå, du är en person som kan behålla ditt lugn och bemöta med ett lågaffektivt förhållningssätt när situationen så kräver.

 

All kommunikation och dokumentation sker på svenska och du har en god kommunikativ förmåga och är trygg i det svenska språket, i både tal och skrift.

 

För arbete inom hemtjänst samt nattorganisation krävs B-körkort och att du kan köra kommunens bilar i tjänsten. Inom hemtjänsten är det även ett krav att du kan cykla. Grundläggande datakunskaper för att kunna använda IT-teknik som en naturlig del av arbetet krävs. Arbete inom hemtjänst, särskilt boende, gruppbostad och personlig assistans kan innebära obekväma arbetsställningar och förflyttningar, du bör därför ha en fysik som klarar detta.

 

Vi behöver sommarvikarier under veckorna 23-34. Kontinuitet är viktig för våra omsorgstagare och du som kan arbeta större delen av sommarperioden kommer att prioriteras i vårt urval.

 

Du gör din ansökan genom att klicka på länken i denna annons. Där kommer du vidare att få ange vilka perioder du kan arbeta och inom vilka områden du har intresse av. Det är därför viktigt att du läser igenom arbetsuppgifterna inom de olika verksamheterna som finns beskrivet ovan.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Timavlönad

 

Vikariat enligt schema. Tillträde från 3/6 och/eller arbete inom önskade perioder enligt nedan:

v. 23

v. 24

v. 25-28

v. 29-32

v. 33

v. 34

 

Tidsbegränsad till: 2024-08-25

Referensnummer: C167638/2023

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt för att uppfylla de krav GDPR ställer ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Sista ansökningsdag

2024-05-01

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Undersköterska, hemtjänst och äldreboende

 

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

 

Omfattning

Timavlönad

 

Antal tjänster

160

 

Kontakt

Emmy Westerdahl

Enhetschef Bemanningsenheten

0226-64 5847

emmy.westerdahl@avesta.se

 

Facklig företrädare

Kontaktuppgifter till din fackliga representant se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 1 maj . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 3 januari

Kategorier : Hälsa & sjukvård Offentliga jobb


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Välkommen till Avestas viktigaste sommarjobb 2024