Svenska Kraftnät 2 st lediga jobb hos Svenska Kraftnät

Alla jobb hos Svenska Kraftnät

Visar annonser 1 till 2


1
Tillbaka till första sidan

Välkommen till Svenska Kraftnät

Om oss

Svenska Kraftnät är ett statligt affärsverk med många olika verksamhetsområden.

En viktig uppgift för Svenska Kraftnät är att transportera el på det så kallade stamnätet för el - elens motorvägar. Elen transporteras från de stora kraftverken till de regionala elnäten.

I våra kontrollrum övervakar vi stamnätet för el och ser till att det alltid är balans mellan förbrukning och produktion i Sverige. Genom vårt arbete bidrar vi till en elmarknad där aktörerna kan handla el i fri konkurrens.

Vi är myndighet för den svenska elberedskapen och arbetar för att stärka landets elförsörjning för att klara olika kritiska situationer. Vi samordnar också landets dammsäkerhet.

Staten är vår uppdragsgivare

Svenska Kraftnät bildades 1992 och är ett statligt affärsverk. Verksamheten finansieras genom de avgifter som regionnät och stora elproducenter, som exempelvis kärnkraftverk, betalar Svenska Kraftnät för att få nyttja stamnätet. Regeringen har fastställt en instruktion och skickar varje år ett regleringsbrev som vi följer. Riksdagen anger ramarna för Svenska Kraftnäts investerings- och finansieringsverksamhet. Läs om vårt uppdrag.

Se gärna vår film "Svenska Kraftnät utvecklar stamnätet" nedan.