Avesta kommun

Utåtriktad projektmedarbetare inom Hållbar utveckling och Energi och Klimatrådgivning

Om arbetsplatsen

Något fantastiskt händer nu i Avesta! 
Avesta kommun är mitt i ett stort utvecklingsarbete där alla är med och bidrar med kompetens och engagemang. Vi är handlingskraftiga, professionella och vi bygger tillit. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

Avesta kommun är Fairtrade-certifierad och ingår i nätverket Sveriges Ekokommuner. Vi arbetar systematiskt för en hållbar utveckling. Energi- och Klimatrådgivningen bedrivs som ett samarbete mellan 8 kommuner i området mellan södra Dalarna och norra Mälardalen. 

Vi sitter i ljusa och nyrenoverade lokaler inrymda i de gamla järnverksbyggnaderna i Koppardalen i Avesta.

Arbetsuppgifter

Nu vill vi förstärka vårt arbete med hållbar utveckling och energi- och klimatrådgivning genom en projekttjänst 6 månader med möjlighet till förlängning. Tjänsten är uppdelad i två delar. 

Hållbar utveckling i Avesta 50% 
I denna del av din tjänst kommer du att arbeta med Avesta kommuns hållbarhetsarbete. Du kommer att utforma och driva kampanjer och utåtriktad kommunikation med allmänheten, genomföra aktiviteter för beteendeförändring inom området hållbara livsstilar, t.ex. hållbar konsumtion och hållbara resor och skapa nätverk för civilsamhällets föreningar, företag och kommunens verksamheter med inriktning mot en långsiktigt hållbar utveckling. Styrande i arbetet är målen i Avesta kommuns Hållbarhetsprogram. 

Energi- och Klimatrådgivare 50% 
I din roll som EKR jobbar du med viktiga framtidsfrågor. En hållbar värld förutsätter en effektiv och klimatsmart energianvändning. Du kommer planera och delta i olika event som du anordnar inom energieffektivisering, förnyelsebara energikällor och klimatsmarta transporter. Mässor, seminarier, informationsmöten och annan uppsökande verksamhet. Din målgrupp är privatpersoner, företag, hyresvärdar, bostadsrätts-föreningar och organisationer. Arbetet bedrivs inom Avesta kommun samt Sala, Hedemora, Säter, Norberg, Fagersta, Skinnskatteberg och Surahammar som ingår i samarbetet inom Energi- och Klimatrådgivningen. 

Dina närmsta kollegor i denna tjänst kommer att vara Avesta kommuns Hållbarhetsstrateg och Energi- och Klimatrådgivaren i kommunsamarbetet. Du kommer också att ingå i flera arbetsgrupper tillsammans med representanter från olika förvaltningar och bolag inom kommunens verksamhet, företag och föreningar i Avesta samt i nätverk med flera energi- och klimatrådgivare från Dalarna och Mälardalen. 

Kvalifikationer

Om du drivs av att få jobba med omväxlande arbetsuppgifter och av att skapa kontakter med människor, passar det här jobbet perfekt för dig. 

Tjänsten kräver att du är kommunikativ, övertygande, utåtriktad och når fram till våra olika målgrupper med de kommunikationssätt som finns att tillgå. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt, sätter upp och håller tidsramar vilket förutsätter att du är självgående.

Vi söker dig som antingen har utbildning inom hållbar utveckling, miljö, klimat, energifrågor eller har praktisk erfarenhet av att arbeta med någon eller några av dessa områden. Det är meriterande om du har erfarenhet av projektledning.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid / deltid

Tillträde efter överenskommelse

Referensnummer: C22846/2018

 

Övrigt

FÖRMÅNER 
Hos oss har du friskvårdstimme eller friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym alla dagar i veckan samt fria bad i kommunens badhus. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 31 december . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 10 december

Kategorier : Offentliga jobb Övrigt


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Utåtriktad projektmedarbetare inom Hållbar utveckling och Energi och Klimatrådgivning