Avesta kommun

Personliga assistenter till aktiv tonåring

Sista ansökningsdag

2024-07-21

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Undersköterska, hemtjänst och äldreboende

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

2

 

Kontakt

Mikael Eriksson

Tillförordnad Enhetschef

0226-645395

mikael.a.eriksson@avesta.se

Facklig företrädare

 

Kontaktuppgifter till din fackliga representant se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

 

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Det är kraften från människorna som gör Avesta unikt. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Omsorgsförvaltningen arbetar efter värdegrunden att alla människor vi möter har samma värde och är unika. Inom förvaltningen finns IFO, LSS-verksamhet, socialpsykiatri, hälso- och sjukvård, hemtjänst och särskilda boenden. Här arbetar ca 800 medarbetare som dygnet runt finns till för våra målgrupper.

 

Arbetsuppgifter

Att vara personlig assistent är ett ansvarsfullt arbete som ger personlig utveckling och mycket glädje tillbaka. Ditt arbete sker utifrån att tillgodose personens behov av stöd och möjliggöra självständighet. Arbetet omfattar personlig- och viss medicinsk omvårdnad som hjälp vid matsituationer, på- och avklädning, personlig hygien och förflyttningar.

 

I den här tjänsten kommer du arbeta med en tonåring. Arbetet utförs i hens hem, i skola och på annan plats där hen vistas och har aktiviteter som till exempel bad.

 

En stor del av ditt arbete innebär att planera och samordna dagliga aktiviteter. Du kommer också att vara stöd vid fritidsaktiviteter. Arbetstiden varierar mellan dag, kväll och helg. Vaken natt kan bli aktuellt framöver.

 

Kvalifikationer

Du har en för arbetet godkänd gymnasial utbildning som undersköterskeutbildning, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning arbetsgivaren finner likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning eller arbete med ungdomar.

 

Vi söker dig som är serviceinriktad, som har en förmåga att skapa och underhålla relationer och har ett förhållningssätt som värnar om individens integritet. Som person är du lugn i pressade situationer och tar du ansvar för din uppgift. Du har en god samarbetsförmåga och kan relatera till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt.

 

Då en stor del av dina arbetsuppgifter handlar om att kommunicera med olika parter samt att arbeta med dokumentation krävs goda kunskaper i det svenska språket, i såväl tal som skrift. Grundläggande datakunskaper för att kunna dokumentera, schemalägga och föra mailkonversationer är ett krav. Eftersom arbetet kan innefatta förflyttningar och rörelse bör du ha en fysik som klarar detta. Du behöver vara simkunnig, då bad kommer att vara en av aktiviteterna som du assisterar i. B-körkort är ett krav.

 

Eftersom du kommer arbeta med yngre person, kommer du som blir erbjuden tjänsten att behöva visa utdrag ur belastningsregistret innan anställning.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

 

Omfattning: Heltid

 

Tillträde enligt överenskommelse.

 

Referensnummer: C201344/2024

 

Övrigt

Vi inom Avesta Kommun månar om våra anställda. Du som medarbetare på Avesta kommun har möjlighet att använda både friskvårdstid och ett friskvårdsbidrag, du har fri tillgång till personalgym, upp till 30 fria bad i något av kommunens badhus varje år samt andra fria friskvårdsaktiviteter som kommunen anordnar.

 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt för att uppfylla de krav GDPR ställer ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 21 juli . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 9 juli


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Personliga assistenter till aktiv tonåring