Avesta kommun

Medicinskt ansvarig sjuksköterska, MAS

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Omsorgsförvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorg, omsorg om funktionshindrade, äldreomsorg och hemsjukvård. Vi är bra på att driva utvecklingsfrågor och ligger i framkant inom fler områden. Tjänsten som medicinskt ansvarig sjuksköterska är placerad inom vård- och omsorg i gruppen med enhetschefer för våra vård-och omsorgsboenden och hemsjukvård. Tjänsten har dock en övergripande funktion och arbetar därför inom alla omsorgsförvaltningens delar.

 

Vi söker nu dig som vill axla det viktiga ansvaret och anta den spännande utmaningen med att bidra till att Avesta kommun fortsatt ska ha hög kvalité på vård- och omsorgsarbetet. Att arbeta som MAS inom Avesta kommun innebär att ha en självklart viktig roll med starkt mandat och gehör för sina frågor. Trots att mycket i tjänsten har en tydlig grund finns goda möjligheter och förutsättningar att själv utforma uppdraget.

 

Är du en sjuksköterska som gillar att påverka, driva utvecklingsarbete och som lockas av att få använda dina erfarenheter och kunskaper för att förbättra vården för kommunens medborgare? Tror du att du skulle trivas i rollen som verksamhetens stöd och bollplank i omvårdnadsfrågor?

 

Välkommen med din ansökan som medicinskt ansvarig sjuksköterska hos oss!

 

Arbetsuppgifter

Tjänstens övergripande uppdrag är att kvalitetssäkra vården. Det vill säga att finnas till för vårdtagarna och utifrån hälso- och sjukvårdsområdet ansvara för att kommunen driver och sköter sitt uppdrag inom gällande lagar och föreskrifter. MAS är väl insatt i verksamheten, gör verksamhetsbesök samt följer upp riktlinjer, föreskrifter och lagar. Du tar fram rapporter och underlag till både förvaltningen och den politiska styrningen. Du har vidare huvudansvaret för att initiera, utveckla och implementera nya rutiner när det behövs. Som MAS har du regelbundna träffar med främst sjuksköterskeenheten, men vid behov också andra vårdgrupper inom vår förvaltning.

 

Arbetsuppgifterna innebär även att sköta eventuell klagomålshantering och kontakt med anhöriga. Du tar emot, utreder och anmäler allvarliga händelser och vårdskador till Inspektionen för vård och omsorg (IVO).

 

Samverkan på olika nivåer såsom i regionen, i nätverk och kommunala forum är en viktig del av arbetet och dagresor till vanligen Falun sker växlande några gånger per månad. I Dalarnas MAS-nätverk finns ett bra stöd genom kollegor från andra kommuner.

 

Du har ett nära samarbete med förvaltningens motsvarighet inom socialt arbete, SAS och samarbetar även med övriga funktioner för utredning och utveckling. Vissa uppdrag sker också direkt via förvaltningschefen och föredrag inför omsorgsstyrelsen förekommer som en naturlig del i tjänsten. Övriga arbetsuppgifter som ligger i rollen är att systemmässigt ansvara för förvaltningens dokumentation och gemensamma rutiner.

 

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska med många års erfarenhet av vårdarbete. Du har vidare en specialistutbildning av något slag och erfarenhet av att leda andra i hälso- och sjukvårdsarbete.

 

Övergripande är MAS väl insatt i och fungerar som specialist i allt där kommunen har ett hälso- och sjukvårdsansvar. Du har förmågan att kliva ur rollen som sjuksköterska men använda kunskaperna och dina tidigare erfarenheter för att kunna göra bättre utifrån vårdtagarnas perspektiv. Vi söker helt enkelt någon som är strukturerad och med förmåga att upptäcka och på ett självklart sätt kunna lyfta frågor och utvecklingsområden som kräver det.

 

Ena stunden är du chefernas stöd och bollplank i vårdfrågor, i nästa advokat för vårdtagarnas perspektiv, implementerar rutiner och sköter uppföljning inom verksamheten eller säkerställer att journaler inom hälso- och sjukvården hanteras enligt lag. En varierande och rolig utmaning som både kräver struktur och förmåga att ställa om agendan utifrån vad verksamheten kräver.

 

Tidigare erfarenhet av att arbeta inom en politiskt styrd organisation samt utvecklingsarbete när det gäller hälso- och sjukvårdsdokumentation är meriterande.

 

Ibland behöver du kunna driva obekväma frågor eller fatta beslut som innebär förändringar i sättet att arbeta, att ha lätt för att skapa nya relationer och få andras förtroende är därför viktiga egenskaper i rollen. Även om stöd finns krävs det att du i grunden är en person som är trygg i att ta ansvar och självständigt driva arbetsprocesserna i mål.

 

I uppdraget som MAS är omvärldsbevakning inom hälso-och sjukvårdsområdet en naturlig och viktig del. Du har intresse för detta och god läsförståelse för att kunna tolka lagtexter, remisser och kunna omsätta det i praktiken i form av nya rutiner.

 

Du behöver kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift för att kunna producera egna dokument av hög kvalitet. Du har vidare goda datakunskaper för att kunna arbeta i dokumentation- och journalsystem.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Referensnummer: C122173/2023

 

Övrigt

FÖRMÅNER

Hos oss har du friskvårdstimme och friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym alla dagar i veckan samt fria bad i kommunens badhus.

 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Sista ansökningsdag

2023-02-05

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

MAS, medicinskt ansvarig sjuksköterska

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Läs mer

http://www.avesta.se

 

Kontakt

Anna Nurmilehto

Resultatenhetschef

0226-64 58 59

anna.nurmilehto@avesta.se

 

Kontakt

Linda Stålberg

Rekryterare

linda.stalberg@avesta.se

 

Facklig företrädare

Kontaktuppgifter till din fackliga representant se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 5 februari . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 24 januari

Kategorier : Hälsa & sjukvård Offentliga jobb


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Medicinskt ansvarig sjuksköterska, MAS