Avesta kommun

Lärare i svenska kombinerat med sva och/eller spec

Sista ansökningsdag

2022-08-15

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Lärare i grundskolan, årskurs 7-9

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Kontakt

Anna-Karin Engström

Rektor

0226-645262

anna-karin.engstrom@avesta.se

 

Kontakt

Sofia Pettersson

Biträdande rektor

0226-645272

sofia.pettersson@avesta.se

 

Facklig företrädare

Fackliga kontakter se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Åvestadalskolan 7-9 ingår i kommunens södra skolområde och är belägen i Krylbo med närhet till fina natur- och friluftsområden. Skolan har ett brett upptagningsområde där skolans drygt 350 elever speglar det samhälle vi lever i och representerar den mångfald som är vår gemensamma framtid - En skola mitt i världen. På skolan bedrivs ett aktivt inkluderings- och värdegrundsarbete både förebyggande och reaktivt. Åvestadalskolan har en hög lärarbehörighet, ett gott kollegialt lärande samt ett väl fungerande elevhälsoteam. På skolan finns en inarbetad positiv skolkultur med god samverkan inom såväl ämneslag som arbetslag med elevens lärande i centrum. Skolan har genomgått en omfattande renovering av såväl inne- som utemiljö och vi är stolta över att arbeta i nya fräscha lokaler anpassade efter dagens krav på en god skolmiljö.

 

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår att planera, genomföra och utvärdera undervisning i svenska och/eller sva enskilt och i samarbete med kollegor. Du anpassar undervisningen utifrån elevens behov, förutsättningar och tidigare erfarenheter. Du följer elevernas kunskapsutveckling på ett systematiskt sätt, dokumenterar samt håller vårdnadshavare informerade om elevens utveckling.

 

Viss del av undervisningen kan vara förlagd till skolans särskilda undervisningsgrupp där en del av undervisningen inriktas mot läs- och skrivinlärning, alternativt innefatta andra uppgifter av specialpedagogisk karaktär.

 

Du ansvarar för att ha en god överblick och omsorg över elevers skoldag och sociala situation i samverkan med kollegor, vårdnadshavare, myndigheter, och andra kontaktpersoner runt eleven. I samråd med elevhälsoteamet arbetar du för att relevanta åtgärder sätts in för elever i behov av ytterligare stöd.

 

Övriga arbetsuppgifter som förekommer inom tjänsten är exempelvis mentorsuppdrag, rastvakt, beställning av läromedel och pedagogiska luncher.

 

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid det pedagogiska ledarskapet i klassrummet och söker dig som är en engagerad, tydlig ledare med ett förhållningsätt som innefattar tydlighet i kombination med lyhördhet. Du är trygg, stabil och har en förmåga att skapa goda relationer till elever där eleven känner sig sedd, bekräftad och trodd på. Du har även god förmåga att skapa tillitsfulla relationer med vårdnadshavare. Erfarenhet av pedagogiska situationer är en merit.

 

Du har god kunskap om de nationella styrdokumenten samt förmåga att anpassa undervisningen utifrån gruppens och individens behov i syfte att ge goda förutsättningar för elevernas kunskapsutveckling. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt samt tar initiativ till samverkan med andra. Du har ett professionellt förhållningssätt och ditt arbete genomsyras av väl grundade etiska värderingar.

 

Övriga kvalifikationer:

• För en tillsvidareanställning krävs lärarlegitimation i svenska och/eller sva

• Speciallärarutbildning är meriterande

• Erfarenhet av att undervisa är meriterande

• Du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

• Du har tillräckligt goda IT-kunskaper för att kunna hantera de system och digitala verktyg som uppdraget kräver.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

 

Omfattning: Heltid

 

Tillträde: 2022-08-16

Tillträde enligt ovan om erforderliga beslut tas.

 

Rekrytering sker löpande under ansökningsperioden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum passerat.

 

Referensnummer: C97094/2022

 

 

 Ansök nu

 

 

 

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 2 augusti

Kategorier : Grundskollärare Offentliga jobb Pedagogik SFI-lärare


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Lärare i svenska kombinerat med sva och/eller spec