Avesta kommun

Demenssjuksköterska inom vård och omsorg

Sista ansökningsdag

2022-08-17

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Sjuksköterska, grundutbildad

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Kontakt

Catrin Algotsson

Enhetschef

0226-645915

catrin.algotsson@avesta.se  

 

Facklig företrädare

Kontaktuppgifter till din fackliga representant se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

Om arbetsplatsen

 

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Omsorgsförvaltningen arbetar efter värdegrunden att alla människor vi möter har samma värde och är unika. Inom förvaltningen finns IFO, LSS-verksamhet, socialpsykiatri, hälso- och sjukvård, hemtjänst och särskilda boenden. Här arbetar ca 800 medarbetare som dygnet runt finns till för våra målgrupper.

 

Vår nuvarande demenssjuksköterska går i pension och vi söker nu en ny medarbetare som vill vara med och utveckla verksamheten framåt. Tjänsten har sin utgångspunkt från Baldersgården men tillhör och verkar inom hela förvaltningens boenden, arbetsgrupper och verksamhetsområden.

 

Varmt välkommen med din ansökan till oss!

 

Arbetsuppgifter

Som demenssjuksköterska inom omsorgsförvaltningen är ditt huvudsakliga uppdrag att möjliggöra att personer med demenssjukdom ska må så bra som möjligt. Du kommer vara med och utveckla arbetet inom demensvården enligt Socialstyrelsens nationella riktlinjer och den nationella strategin för vård och omsorg vid demenssjukdom. Rollen fungerar som expertstöd och du kommer att handleda, utbilda och fortbilda kommunens vårdpersonal i våra verksamheter.

 

Du kommer självständigt arbeta och ha ansvar för att ta fram arbetssätt som fungerar inom demenssjukvård. Du håller dig uppdaterad inom relevant forskningsutveckling som sedan kan föras ut till verksamheten, bistår med olika specialhjälpmedel samt hjälper till att ta fram material till arbetsgrupperna. Rollen innebär att samverka med olika professioner som anhörigstöd, chefer, sjuksköterskor, biståndshandläggare, vårdpersonal inom SOL och LSS. Du har en central roll i arbetet med det nationella kvalitetsregistret BPSD samt medverkar vid upprättande av riktlinjer och handlingsplaner för demensvården.

 

Du kommer vidare vara kommunens kontaktperson gentemot primärvård och specialistvård gällande demensärenden, du kommer även att finnas med i nätverk med demenssjuksköterskor från andra kommuner samt bistå med att utbilda på omvårdnadsprogrammet.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning inom specialistområdet, som exempelvis som demenssjuksköterska, Silviasjuksköterska eller annan likvärdig vidareutbildning. Tidigare erfarenhet av kommunal hälso- och sjukvård är meriterande. Men du är även välkommen att bygga din erfarenhet hos oss. Arbetets grund är BPSD och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av detta arbetssätt och register.

 

Eftersom arbetet handlar om att handleda kommunens personal anses det meriterande om du tidigare har arbetat med att handleda, utbilda och fortbilda annan personal. En god kommunikativ och pedagogisk förmåga är viktigt för uppdraget. Du drivs av att skapa och upprätthålla goda relationer till den enskilde, anhöriga och medarbetare. Vi söker dig som har stort intresse för demensvård och att vara med och utveckla arbetet framåt är en drivkraft. Du kommer arbeta självständigt och du har förmågan att kunna strukturera och prioritera ditt arbete på egen hand.

 

Vi arbetar dagligen i verksamhetssystem och dator är ett viktigt arbetsredskap. Du har grundläggande kunskaper inom eHälsa och välfärdsteknik och använder system och dator/mobil som ett naturligt verktyg i det dagliga arbetet. Vidare har du goda kunskaper i det svenska språket, i både tal och skrift.

 

Tjänsten innebär arbete på många olika ställen och besök på olika vårdplatser, B-körkort och att kunna köra kommunens bilar i tjänsten, är därför ett krav.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Referensnummer: C94474/2022

 

Vi inom Avesta Kommun månar om våra anställda.

Du som medarbetare på Avesta kommun har möjlighet att använda både friskvårdstid och ett friskvårdsbidrag, du har fri tillgång till personalgym, upp till 30 fria bad i något av kommunens badhus varje år samt många andra fria friskvårdsaktiviteter som kommunen anordnar kontinuerligt.

 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt för att uppfylla de krav GDPR ställer ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 17 augusti . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 25 juli

Kategorier : Offentliga jobb Sjuksköterska


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Demenssjuksköterska inom vård och omsorg