Säkerhets- och integritetsskyddsnämnden

Nämnden söker en föredragande till kansliet (vikariat)

Säkerhets- och integritetsskyddsnämnden är en statlig myndighet som har till uppgift att utöva tillsyn över brottsbekämpande myndigheters användning av hemliga tvångsmedel och kvalificerade skyddsidentiteter och därmed sammanhängande verksamhet samt över polisens behandling av personuppgifter i den brottsbekämpande verksamheten. I delegationer inom myndigheten handläggs ärenden om bl.a. tillstånd till kvalificerade skyddsidentiteter samt ärenden om registerkontroll. Nämnden vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Läs mer på www.sakint.se


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Den operativa verksamheten vid kansliet är uppdelad på två enheter, Enheten tvångsmedel och skyddsidentiteter respektive Enheten personuppgiftsbehandling. Som föredragande kommer du att vara placerad vid en av enheterna men till viss del arbeta med frågor som rör hela myndighetens verksamhetsområde. Arbetsuppgifterna består främst i att handlägga och föredra de ärenden som förekommer i myndighetens verksamhet samt att göra rättsutredningar. I arbetsuppgifterna ingår även att delta vid inspektioner och andra undersökningar hos de brottsbekämpande myndigheterna. Dessutom ingår i föredragandenas arbetsuppgifter att bistå kanslichefen i vissa myndighetsövergripande frågor av verksjuridisk och administrativ karaktär.


Kvalifikationskrav
Vi söker dig som är notariemeriterad jurist eller har motsvarande erfarenhet från arbete vid domstol. Erfarenhet från tillsynsverksamhet eller från juridiskt arbete vid brottsbekämpande myndighet, Regeringskansliet eller annan relevant verksamhet är meriterande. Det är även meriterande om du har intresse för och erfarenhet av att arbeta med IT-relaterade frågor.

Du är en ansvarstagande, initiativrik och noggrann person som är van att arbeta självständigt och strukturerat. För att passa i rollen krävs att du har:
• God skriftlig och muntlig framställningsförmåga
• God samarbetsförmåga
• God analytisk förmåga
• Gott omdöme

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.


Anställningens omfattning
Anställningsform: Vikariat under den ordinarie anställdas föräldraledighet; dock längst t.o.m. 31 mars 2021
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse


Kontaktpersoner
Kontaktpersoner vid myndigheten
Ulrika Söderqvist
Kanslichef
08-617 98 10

Cecilia Agnehall
Enhetschef
08-617 98 01

Facklig företrädare
Christina Kans
SACO-S
08-665 29 17


Övrigt
Arbetsplatsen är belägen i centrala Stockholm. Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll är en förutsättning för anställning.

Nämnden har funnits sedan år 2008 och erbjuder en attraktiv arbetsplats som successivt fått nya arbetsuppgifter och som strävar efter att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.


Ansökan
Välkommen med din ansökan och meritförteckning senast 16 december 2019 till Säkerhets- och integritetsskyddsnämnden
Box 22523, 104 22 Stockholm
eller per e-post till:
sakint@sakint.se
Ange referens 167-2019


Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 16 december . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 27 november

Kategorier : Juridik Offentliga jobb


Senaste jobben från Säkerhets- och integritetsskyddsnämnden

Alla jobb hos Säkerhets- och integritetsskyddsnämnden

Liknande jobb Nämnden söker en föredragande till kansliet (vikariat)