FMV

Internationella cybersäkerhetsexperter

Har du utbildning inom teknik, data eller systemvetenskap med erfarenhet av informations-, cyber- eller IT-säkerhet? Är du ansvarstagande med god förmåga att såväl skapa relationer som samarbeta? Vill du arbeta med frågor såväl nationellt som internationellt som bidrar till att främja cybersäkerheten i världen, i syfte till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara en av de två cybersäkerhetsexperter vi söker.

Arbetsuppgifter

Som cybersäkerhetsexpert hos oss kommer du dels att genomföra certifieringsarbete och dels delta i det strategiska utvecklingsarbetet inom certifieringsområdet såväl nationellt som internationellt. Det innebär att du ansvarar för att övervaka evalueringsföretagens arbete och genomföra såväl certifiering bland annat inom ramen för Natos regelverk. Du kommer också att arbeta med att bevaka och analysera olika tekniska och juridiska regelverk samt genomföra förhandsgodkännande och bemyndigande.

Vidare ingår det i tjänsten att delta i nationell och internationell samverkan inom certifiering, normering och standardisering i syfte att främja cybersäkerheten i världen. Du förväntas att bidra i förbättringsarbete kring verksamhetsledningssystem samt följa och delta i teknisk utveckling inom IT-säkerhetsområdet.

Tjänsten är placerad i Stockholm. Tjänsteresor förekommer.

Vi söker dig som

Du har aktuell och relevant akademisk examen med inriktning mot teknik, data eller systemvetenskap, alternativt har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som vi bedömer som likvärdig. Tjänsten ställer krav på goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Meriterande är om du har certifiering inom IT- och informationssäkerhetsområdet (CISSP, CISA, CISM och CRISC) samt relevant och aktuell erfarenhet av informations-, cyber- eller IT-säkerhet. Har du arbetat med strategiskt IT-säkerhetsarbete, internationell samverkan eller krypto samt har teknisk IT-kunskap är det en fördel. Det gäller även erfarenhet av ackreditering eller annan process för säkerställande av uppfyllnad av cybersäkerhetskrav. Önskvärt men inget krav är erfarenhet av sekretess, säkerhetsskydd, IT-säkerhetsstandarder (exempelvis ISO/IEC 27001/2, NIST, Common Criteria) eller europeisk lagstiftning (exempelvis eIDAS, Cybersäkerhetsakten, NIS-direktivet, Cyber reciliance act).

Som person är du självgående och ansvarstagande med god förmåga att planera, organisera samt prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Viktigt är också att du har god förmåga att hantera såväl frågor med ett brett och strategiskt förhållningssätt. Vidare har du lätt för att samarbeta som att skapa och underhålla relationer. Du lyssnar, kommunicerar och löser utmanande situationer på ett konstruktivt sätt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss

Sveriges certifieringsorgan för IT-säkerhet (CSEC) är en självständig enheten inom FMV som verkar för nationellt certifieringsorgan för granskning av IT-säkerhet i produkter och system enligt den internationella standarden Common Criteria (ISO/IEC 15408). Enheten arbetar såväl nationellt och internationellt med att bland annat öka tillgängligheten av certifierade produkter, öka kvaliteten på certifieringsarbetet samt bidra till förbättrade kravställningar på IT-säkerhetsprodukter. I det ingår även att sprida kunskap om certifiering, främja användning av certifierade produkter och medverka i införandet av EU:s cybersäkerhetsakt.

Ett nytt uppdrag för enheten är att förbereda för certifiering av IT-produkter inom ramen för Natos regelverk för säkerhet i kommunikations- och informationssystem samt anmäla produkter till Natos produktlista.

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska.

Våra fackliga företrädare är SACO Stefan Hållander, OFR/S Madeleine Lithander, OFR/O Lars Mörrby och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid #ELRO1

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta rekryterande chef Mikaela Rosenlind Magnusson på telefon 08-782 4000.

Vid frågor om processen vänligen kontakta rekryterare Ellinor Rosengren på ellinor.rosengren@fmv.se.

Sista ansökningsdag är 2024-04-22.

Välkommen med din ansökan.


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu


Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 3 april

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Systemvetare Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Internationella cybersäkerhetsexperter