Avesta kommun

Studie- och yrkesvägledare till Karlfeldtgymnasiet

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Karlfeldtgymnasiet är en gymnasieskola på frammarsch där vi satsar på att ha ett brett utbud av program och att vägleda våra elever ut i arbetslivet och vuxenlivet. Vi har sammantaget tolv nationella program, från högskoleförberedande till yrkesförberedande program där Restaurang och livsmedelsprogrammet är den senaste satsningen vi haft detta läsår. I dagsläget samarbetar vi med ca. 130 företag både lokalt och nationellt vilket öppnar upp möjligheter för oss som skola att utbilda våra elever efter arbetsmarknadens behov och många av våra elever har därför en anställning direkt efter sin studentdag.

 

Vår vision är att se, möta och hjälpa våra elever att nå sina framtidsmål. Vi gör skillnad för våra elever varje dag! Bli en del av en arbetsplats som karaktäriseras av ett positivt synsätt och ett öppet klimat. Våra ledord är samarbete och arbetsglädje.

 

 

Arbetsuppgifter

Tjänsten kommer att vara på Karlfeldtgymnasiet där du ansvarar för studie- och yrkesvägledning för Vård- och omsorgsprogrammet, Samhällsprogrammet, Industritekniska programmet, Ekonomiprogrammet, Restaurang- och livsmedelsprogrammet och Bygg och anläggningsprogrammet.

 

Studie- och yrkesvägledarens övergripande ansvar är att vägleda elever mot sina framtida studie- och yrkesval. Du arbetar med att ha vägledande och motiverande samtal såväl enskilt med elever som i grupp. I din roll kommer du att behöva vara behjälplig med ansökningar till gymnasiet och elevernas studieplanering. Du är också delaktig och ibland samordnande i olika arrangemang som kring studie- och yrkesvägledande aktiviteter. Du har en samordnande funktion för arbetsmarknadskunskap.

 

På Karlfeldtgymnasiet har SYV-teamet ett nära samarbete med elevhälsan och du kommer att medverka i arbetet att hjälpa elever med svårigheter att hitta och nå sina mål. Du kommer i dessa situationer även vara ett stöd för övrig personal på skolan avseende elevernas studieplanering.

 

Hos oss får du arbeta i ett team tillsammans med fyra andra studie- och yrkesvägledare. Det ger dig möjlighet att bolla idéer och få stöd i det dagliga arbetet. Arbetssättet skapar även en likvärdighet i vägledningen då all övergripande planering sker tillsammans med teamet. Det här innebär inte att du blir låst i ditt arbetssätt, du har fortfarande frihet att arbeta på ditt sätt med studie- och yrkesvägledning.

 

 

Kvalifikationer

Då arbetet som studie- och yrkesvägledare innebär att du behöver ha god kunskap om hur gymnasieskolan fungerar ska du som söker ha en yrkesexamen som studie- och yrkesvägledare, alternativt att du är under pågående utbildning. Du som innehar en pedagogisk examen och som kan tänka dig att läsa in behörigheten är också intressant för tjänsten.

 

Du är en person som är öppen och nyfiken för att ta in nya perspektiv och idéer. Du ska vara strukturerad och organiserad och ha förmågan att lyssna in din omgivning. Självfallet är du en teamspelare som hanterar dina arbetsrelaterade relationer på ett professionellt sätt och lägger prestigen åt sidan.

 

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan annonsens slutdatum.

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2021-08-09

Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är ett vikariat på ett år med möjlighet till förlängning och tillsvidareanställning.

Tidsbegränsad till: 2022-08-07

Referensnummer: C57632/2021

 

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Sista ansökningsdag

2021-08-01

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Studie- och yrkesvägledare

 

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Kontakt

Georgios Nielsen

Rektor Karlfeldtgymnasiet

0226-645671

georgios.nielsen@avesta.se

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 1 augusti . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 10 juni

Kategorier : Offentliga jobb Övrigt


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Studie- och yrkesvägledare till Karlfeldtgymnasiet