Jurek

General Counsel/Bolagsjurist till Vitrolife

Vitrolife är ett internationellt medtechbolag som utvecklar, producerar och marknadsför produkter för assisterad befruktning. På Vitrolife arbetar alla för att uppnå samma mål, oavsett roll - att hjälpa människor att uppfylla drömmen om att få ett barn. Vi söker nu en General Counsel till vårt huvudkontor i Göteborg. Är du en affärsdriven jurist som delar våra värderingar och som är redo att axla rollen som General Counsel för ett svenskt medtechbolag i framkant- då ser vi gärna att du söker tjänsten!

 

 

Om Vitrolife

Vitrolife grundades 1994 och var ett av de första företagen att förse IVF-laboratorier med färdiga odlingsmedier av hög kvalitet. Idag har Vitrolife ett brett sortiment av produkter som behövs under behandlingskedjan från ägguttagsnålar och medier till teknologier för att bedöma vilket befruktat ägg som har störst chans att resultera i en graviditet. Bolaget har som mål att växa med 20 procent per år genom bland annat produktutveckling, förvärv och en globalt växande marknad. Vitrolife har drygt 400 anställda och huvudkontoret ligger i Göteborg. Kontor finns även i Australien, Belgien, Kina, Danmark, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan, England och USA. Vitrolife är börsnoterat på NASDAQ Stockholm, Nordic Large Cap. Du kan läsa mer på www.vitrolife.com

 

 

Om tjänsten

Som General Counsel på Vitrolife kommer du att ha du ett övergripande ansvar för bolagets juridiska frågor. Då bolaget är börsnoterat ligger delvis fokus på aktiemarknadsrätt, inklusive hantering av MAR och andra relevanta regelverk. I övrigt innehåller tjänsten många bolagsrättsliga frågeställningar liksom upprättande och förhandling av olika typer av kommersiella avtal. Rollen är bred och innefattar även ansvar för bolagets försäkringar, varumärkesfrågor och compliance-relaterade frågor med hänsyn till verksamhetens inriktning. Du kommer också att sitta som sekreterare i bolagets styrelse, och svara för hanteringen av bolagsstämman. När det gäller större M&A-projekt eller tvister så anlitas normalt externa specialister men du har i denna roll den övergripande bilden av alla juridiska ärenden i bolaget.

 

Här erbjuds du en central roll i ett bolag i framkanten inom IVF, där du får en unik möjlighet att kombinera din juristroll med affärsmässighet och önskan att arbeta för ett viktigt syfte. Du får chansen att vara med och påverka och bygga upp bolagets juristavdelning och de legala processerna. Är du rätt person kommer du ges stora möjligheter att bredda ditt område och utvecklas ytterligare. Självklart erbjuds du också en konkurrensmässig lön och bra anställningsvillkor. Du rapporterar till CFO och tjänsten är placerad på bolagets huvudkontor i Göteborg. Visst resande i tjänsten kan förekomma.

 

Tjänsten är tillsvidare med tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse.

 

 

Vem är du?

Vi söker dig som efter avslutad juristexamen har arbetat minst fem år på advokatbyrå och/eller bolag. Du har gedigen erfarenhet av bolagsrätt och avtalsrätt och erfarenhet av IP-rättsliga frågeställningar. Du är van att skriva och förhandla komplexa avtal och du arbetar obehindrat på såväl svenska som engelska. Har du erfarenhet av att jobba inom life science eller med medicin-juridik så är det meriterande men inget krav. Som jurist är du van att ta eget ansvar och fatta beslut. Du är affärsmässig och pragmatisk och trivs med att arbeta självständigt och proaktivt.

 

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du kommer arbeta i ett bolag som är i tillväxt och för att trivas bör du vara prestigelös, ha mycket lätt att samarbeta och vara öppen och flexibel för att hantera nya frågeställningar.

 

 

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Vitrolife med Jurek Rekrytering & Bemanning. Välkommen med din ansökan via www.jurek.se. Urval sker löpande så välkommen att inkomma med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via mail. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ida Höglund på telefonnummer 0702 942272 alternativt ida.hoglund@jurek.se.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Område: Göteborg

Anställning: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Göteborg . Publicerat : 11 januari

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb General Counsel/Bolagsjurist till Vitrolife