Avesta kommun

Stödpedagog till gruppboende Hällsängsvägen

Om arbetsplatsen

Något fantastiskt händer nu i Avesta! 
Avesta kommun är mitt i ett stort utvecklingsarbete där alla är med och bidrar med kompetens och engagemang. Vi är handlingskraftiga, professionella och vi bygger tillit. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

På Avesta kommuns omsorgsförvaltning arbetar vi efter värdegrunden att alla människor vi möter har samma värde och är unika. Vi ska se, förstå och visa respekt för det unika. 

Nu söker vi en stödpedagog till vårt gruppboende på Hällsängsvägen. Här finns plats för fem boende i blandade åldrar. De boenden har egna lägenheter med stöd, service och omvårdnad dygnet runt. Hos oss blir du en av sju personer som bidrar till att skapa en meningsfull vardag för brukaren. 

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Att vara stödpedagog är ett ansvarsfullt arbete som ger personlig utveckling och mycket glädje tillbaka. Som stödpedagog kommer du, tillsammans med övriga i arbetsgruppen, att fortsätta utveckla arbetssätt och metoder med målet att ge brukarna delaktighet, inflytande och större självständighet. 

Grunden i arbetet innebär att du är delaktig i det dagliga arbetet och utför de vardagsnära och planerade stödinsatser utifrån de boendes genomförandeplaner. Arbetet omfattar personlig- och medicinsk omvårdnad, hjälp vid matsituationer, förflyttningar, ledsagning och att vara ett stöd vid fritidsaktiviteter. I arbetet ingår även vardagliga sysslor som matlagning, städning, tvätt och inköp. 

Utöver de vardagsnära arbetsuppgifterna är stödpedagogen en kunskapsresurs och förebild när det gäller pedagogiskt arbete och bemötande. Du ansvarar för att söka, inhämta och sprida ny kunskap om pedagogiska metoder i verksamheten och har en nära dialog med enhetschefen för att driva implementering av de utbildningsinsatser som genomförs. Du bidrar till att utveckla och använda individuellt anpassade lösningar gentemot mot våra brukare och utgör ett stöd till dina kollegor med bland annat social dokumentation och genomförandeplaner. 

Arbetet består av långa skift med både dag, kväll, sovande natt och i regel varannan helg. I utbyte ges goda chanser till långa ledigheter. Många av passen arbetar man som ensam personal tillsammans med brukarna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en för arbetet godkänd gymnasial utbildning som undersköterskeutbildning med inriktning funktionsnedsättning, barn- och fritidsprogrammet med inriktning funktionsnedsättning eller annan utbildning arbetsgivaren finner likvärdig. Utöver detta har du en eftergymnasial specialisering inom funktionsvariationsområdet som omfattar minst 200 YH-poäng, 60 högskolepoäng eller kombination däremellan om minst två terminers heltidsstudier. 

Utbildning i alternativ och kompletterande kommunikation (AKK) och erfarenhet av arbete med människor med särskilda behov är ett krav. Har du erfarenhet av neuropsykologiska 

funktionsnedsättningar är detta meriterande. 
Du trivs i arbetet med att finnas till för andra och ditt mål är att ge omsorg av högsta kvalitet med brukaren i fokus. Du uppvisar personlig mognad, är ansvarstagande och har ett förhållningssätt som värnar om brukarens integritet. Du har lätt för att samarbeta med andra och kan anpassa ditt sätt att förmedla budskap efter olika personer och situationer. Att arbeta med människor med särskilda behov innebär att arbeta i en skiftande vardag. Du har förmågan att behålla ditt lugn även i pressade situationer och har erfarenhet att hantera utåtagerande beteenden, autism etc. 

För att lyckas i rollen som stödpedagog ser vi att du har ett genuint intresse av verksamhetsområdet, håller dig uppdaterad kring nya metoder och arbetssätt inom LSS och har förmåga att få andras förtroende i utvecklingsfrågor. 

En stor del av arbetsuppgifterna handlar om att kommunicera med olika parter samt att arbeta med dokumentation vilket kräver goda kunskaper i det svenska språket, i såväl tal som skrift. Grundläggande datakunskaper för att kunna dokumentera, schemalägga och föra mailkonversationer är också ett krav. 

Då många av arbetsskiften är ensamarbete bör du inte ha några problem att arbeta självständigt och trivs i rollen på egen hand. Körkort är ett krav.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Referensnummer: C23089/2018

 

Övrigt

FÖRMÅNER 
Hos oss har du friskvårdstimme eller friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym alla dagar i veckan samt fria bad i kommunens badhus. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 27 januari . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 14 januari


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Stödpedagog till gruppboende Hällsängsvägen