Avesta kommun

Semestervikarier inom vård och omsorg

Om arbetsplatsen

Det kommer en tid även efter denna och då behöver vi förstärka med semestervikarier till våra viktiga verksamheter inom Omsorgsförvaltningen. Arbetet med sommarrekryteringen pågår för fullt och vi är glada att intresset för att arbeta hos oss är stort, men fortfarande fattas en del vikarier på några platser.

 

Vi kallar det Avestas viktigaste sommarjobb och att arbeta inom vården har kanske aldrig varit mer betydelsefullt än nu. Vi erbjuder dig ett sommarjobb där du tillsammans med kompetenta arbetskamrater är med och gör skillnad varje dag. Arbetet i omsorgsförvaltningen kännetecknas av god kvalitet så att brukarna upplever trygghet, har inflytande och får ett bra bemötande.

 

Som sommarvikarie hos oss har du fri tillgång till kommunens nyrenoverade personalgym. Det finns möjlighet att arbeta hela sommarperioden eller delar av den. Erfarenhet från vårdande yrken är meriterande men inget krav. Du kommer få en grundläggande introduktion i arbetet och har många erfarna kollegor att arbeta tillsammans med.

 

Är du ansvarstagande, trivs med arbete med andra människor och vill ha ett sommarjobb där du verkligen får uppskattning och kan göra skillnad för andra människor? Ta chansen till Avestas viktigaste sommarjobb! Urval sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag.

 

 

Arbetsuppgifter

Som vårdpersonal på ett gruppboende är din främsta uppgift att möjliggöra brukarens ökade självständighet hos brukare med funktionsnedsättning. Arbetet omfattar personlig och medicinsk omvårdnad som hjälp vid på- och avklädning, personlig hygien, förflyttningar och ledsagning. Arbete dag, kväll, helg och natt. Heldygn förekommer.

 

Som personlig assistent möjliggör du en meningsfull vardag för brukare med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning i personens hem. Du är behjälplig med personlig omvårdnad, som på- och avklädning, hjälp vid matsituationer, hygien. Arbete dag, kväll, helg och natt. Heldygn förekommer. B-körkort krävs på vissa arbetsställen.

 

Inom hemtjänsten åker du själv eller tillsammans med en kollega hem till brukarnas bostad och är behjälplig med bland annat personlig omvårdnad, som på- och avklädning, hjälp vid matsituationer och hygien. Du är också med vid sociala aktiviteter. Arbetet innebär dag, kväll, helgjobb. B-körkort är ett krav.

 

På ett vård- och omsorgsboende ger du service och omvårdnad dygnet runt, där varje brukare har ett eget rum. Du är hjälper till med personlig omvårdnad, som kläder, hjälp vid matsituationer och personlig hygien. Arbetet innebär dag-, kväll- och helgjobb.

 

 

Kvalifikationer

För att trivas hos oss på omsorgen tror vi att du har ett genuint intresse av att arbeta med människor och en vilja att göra skillnad i deras liv och vardag.

 

Vi söker dig som fyllt 18 år, är ansvarstagande och innehar en personlig mognad. Kärnan i vår verksamhet är omsorg och ett gott bemötande är av största vikt för oss. För att arbeta hos oss behöver du ha en god samarbetsförmåga, det vill säga att du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du har en förmåga att sätta dig in andras perspektiv och du kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Det krävs också att du är flexibel och har stor respekt för dina medmänniskor.

 

Då en stor del av dina arbetsuppgifter handlar om att kommunicera med olika parter samt att arbeta med dokumentation krävs goda kunskaper i det svenska språket, i såväl tal som skrift. Grundläggande datakunskaper för att kunna dokumentera, schemalägga och sköta självservice är också ett krav. Arbetet kan innebära obekväma arbetsställningar och förflyttningar du bör därför ha en fysik som klarar detta. Om du har undersköterskeutbildning, social utbildning eller annan för arbetet relevant utbildning är detta meriterande.

 

Erfarenhet krävs

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Omfattning: Timavlönad

Vikariat enligt schema. Tillträde från 8/6 och/eller arbete inom önskade perioder enligt nedan:

 

v. 24

v. 25

v. 26-29

v. 30-33

v. 34

v. 35

 

Tidsbegränsad till: 2020-08-30

Referensnummer: A943345/2020

 

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt för att uppfylla de krav GDPR ställer ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Sista ansökningsdag

2020-04-19

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Vårdbiträde

 

Anställningsform

Sommarjobb / Säsongsanställning

 

Omfattning

Timavlönad

 

Antal tjänster

15

 

Kontakt

Maria Gustavsson

Enhetschef Bemanningsenheten

0226-64 58 47 (säkrast 7:30-9:00)

maria.gustavsson@avesta.se

 

Facklig företrädare

Kontaktuppgifter till din fackliga representant se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 19 april . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 26 mars

Kategorier : Hälsa & sjukvård Offentliga jobb Undersköterska Övriga vårdtjänster


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Semestervikarier inom vård och omsorg