Avesta kommun

Resurspedagog i Nordanö skola

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Nordanö skola ligger i anslutning till ett villaområde strax utanför Avesta. På skolan går ca. 50 elever i klasserna f-3. Nordanö skola ingår i Fors/Nordanö rektorsområde och ett visst samarbete mellan de båda skolorna finns.

Nu söker vi en engagerad kollega till vår personalgrupp i Nordanö skola. Är Du den resurspedagog vi söker?

 

Arbetsuppgifter

Som resurspedagog i Nordanö skola arbetar du nära elever som har behov av stöd. Du arbetar både i klass tillsammans med läraren men också själv med enskild elev eller en mindre grupp elever. Stödet kan bestå av stöd vid inlärning och stöd i sociala relationer. I din roll som resurspedagog är du viktig för elever som behöver stöd kring motivation och koncentration. Du kommer också att arbeta nära elev med diabetes typ 1, där hjälper du till med kontroll av blodsockervärden, medicinering och kolhydratberäkning. Du arbetar både i skolan och på fritidshemmet och kommer att ha öppningar och stängningar enligt schema.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig, en trygg och stabil person, som har erfarenhet av att arbeta med elever i grundskolan eller med förskolans äldre elever. Du har tidigare arbetat som lärare, fritidspersonal, barnskötare eller i någon stödfunktion i skolan eller förskolan. Har du en relevant pedagogisk utbildning är det meriterande.

 

I den här rollen är det viktigt att du uppskattar vikten av ett gott samarbete med kollegor, elever och vårdnadshavare. Du är flexibel och har förståelse för de förändringar som kan ske i skolans vardag. Du ser möjligheter och kan ta egna initiativ när det behövs. Som person är du lyhörd och tydlig i din kommunikation. När eventuella konflikter uppstår är du mån om att lösa dem på ett konstruktivt sätt.

 

Har du erfarenhet av arbete kring Diabetes typ 1 med blodsockeravläsning, medicinering och kolhydratberäkning är det meriterande.

 

Du uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift.

 

För att du ska kunna kunna ansvara för öppningar och stängningar behöver du kunna ta dig till arbetsplatsen utan att förlita dig på lokaltrafiken, därför krävs körkort och tillgång till bil.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2023-07-31

Tidsbegränsad till: 2024-07-26

Referensnummer: C139849/2023

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Sista ansökningsdag

2023-06-04

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Pedagogassistent

 

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Kontakt

Angelica Ask Bellman

Rektor

0226-64 59 58

angelica.ask-bellman@avesta.se

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : För 8 timmar sedan . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 24 maj

Kategorier : Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Resurspedagog i Nordanö skola