Skanska

Distriktsekonom Hus Norr - Dalarna/Gävleborg

Skanskas husverksamhet riktar in sig på nyproduktion och ombyggnation av bland annat sjukhus, kontor, industrier, skolor och bostäder, med ambitionen att vara en förebild gällande hållbart samhällsbyggande, säkerhet och lönsamhet.

 

Vi är ett framgångsrikt distrikt med ca 100 medarbetare som har fokus på hållbar och långsiktig lönsamhet med nöjda och återkommande kunder. Våra huvudorter är Borlänge och Gävle, men vi har även pågående och kommande projekt över hela geografin.

 

Till vår husverksamhet i Dalarna/Gävleborg söker vi nu

 

Strukturerad och engagerad ekonom som trivs nära verksamheten

 

Som distriktsekonom är du det ekonomiska navet i distriktet och driver de ekonomiska frågorna framåt. Du fungerar som ett stöd till chefer och kommer även arbeta med att sprida kunskap inom ekonomiområdet till övriga medarbetare.

 

Arbetsuppgifterna är mycket varierande – du arbetar med såväl prognos- och budgetarbete som bokslutsarbete, men även omföringar och utfördelning av kostnader. I rollen ingår också att arbeta i våra projekt med avstämningar, uppföljning och fakturering. Du stöttar organisationen när det gäller att lösa uppgifter inom ekonomi, men även med allmänna frågor och viss administration.

 

Vi erbjuder en trivsam miljö med härliga kollegor, där du får ta eget ansvar och vara delaktig i verksamheten.

 

 

Du är resultatorienterad, analytisk och noggrann!

Den vi letar efter till rollen som distriktsekonom är utbildad ekonom och har några års erfarenhet av rapportering, prognos och budgetarbete. I ditt arbetssätt är du lösningsorienterad, strukturerad och analytisk och det är givet för dig att ha ordning och reda i allt du företar dig. Du har en god förmåga att förstå verksamheten och omsätta det i ekonomiska tal.

 

Som person är du serviceinriktad, positiv och har god samarbetsförmåga. Du agerar prestigelöst och flexibelt och det är naturligt för dig att arbeta självständigt med ett eget driv och stort engagemang.

 

Vi utgår ifrån att du har:

• Lägst gymnasieutbildning inom ekonomi eller motsvarande erfarenhet förvärvad genom arbetslivserfarenhet

• Kunskap och förståelse för projektekonomi

• Gedigen datorvana och erfarenhet av att arbeta med Office-paketet, i synnerhet med Excel

• Lätt för att kommunicera på svenska i tal och skrift

• B-körkort.

 

Det är en fördel om du har en bakgrund inom bygg- eller anläggningsbranschen och har grundläggande kunskaper inom AB/ABT. Har du även grundläggande kunskaper om säkerheter, betalningsplaner och försäkringar är det meriterande.

 

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

 

Ansök senast 29 maj – eller varför inte redan i dag!

Ansök gärna omgående – vi kommer arbeta löpande med ansökningarna. Du söker genom att bifoga ditt CV och ett personligt brev

 

Om du har några frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta distriktschef Håkan Wigholm på 070-276 95 83 eller via e-post: hakan.wigholm@skanska.se

 

Vi ser fram emot din ansökan!

 

 

Om företaget

Skanska använder sin kunskap och förmåga att blicka framåt till att forma hur människor lever, arbetar och möts. Vi har funnits i mer än 135 år och är ett av världens största projektutvecklings- och byggföretag med en omsättning på 148 miljarder kronor under 2021. Skanska är verksamma på utvalda marknader i Norden, Europa och USA. Tillsammans med våra kunder och en samlad expertis hos 30 000 medarbetare skapar vi innovativa, hållbara lösningar som främjar hälsa och välbefinnande bortom vår livstid.

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 29 maj . Arbetsort : Dalarna, Gävle . Publicerat : 10 maj

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Distriktsekonom Hus Norr - Dalarna/Gävleborg