Avesta kommun

Resurspedagog i Fors skola

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Fors skola ingår i Fors/Nordanö rektorsområde som består av två skolor belägna i Avestas ytterområden. Skolan, som ligger mitt i samhället i Fors, men med närhet till naturen, har i dagsläget ca 120 elever. Lärarna arbetar i huvudsak som klasslärare med fullt pedagogiskt ansvar för den enskilda klassen. Hos oss är det viktigt att personalen ser skolan som en helhet och att vi tillsammans har ansvar för våra elevers trygghet och trivsel. På skolorna arbetar vi aktivt med att skapa goda förutsättningar för lärande. Att alla elever ska känna sig trygga och trivas hos oss är viktigt.

 

Nu söker vi en engagerad kollega till vår personalgrupp i Fors skola. Vill Du vara en del av vår skola och göra skillnad för våra elever?

 

Arbetsuppgifter

Som resurspedagog i Fors skola arbetar du nära elever som har behov av stöd. Du arbetar både i klass tillsammans med läraren men också själv med enskild elev eller en mindre grupp elever. Som resurspedagog arbetar du nära klasslärarna. I din roll stöttar du vid inlärning och ger stöd i sociala relationer på låg- och mellanstadiet. I din roll som resurspedagog är du viktig för elever som behöver stöd kring motivation och koncentration. Du kommer också att arbeta nära en elev på mellanstadiet där du löser av elevassistenten och tar över elevassistentens arbetsuppgifter vid ev. frånvaro. Du arbetar både i skolan och på fritidshemmet och kommer att ha öppningar och stängningar enligt schema

 

Kvalifikationer

Vi söker dig, en trygg och stabil person, som har erfarenhet av att arbeta med elever i grundskolan. Du har tidigare arbetat som lärare, fritidspersonal, barnskötare eller i någon stödfunktion i skolan eller förskolan. Har du en pedagogisk utbildning som är lämplig för uppdraget är det meriterande. Har du kunskap om NPF och har arbetat med tecken som stöd är det bra.

 

I den här rollen är det viktigt att du uppskattar vikten av ett gott samarbete med kollegor, elever och vårdnadshavare. Du är flexibel och har förståelse för de förändringar som kan ske i skolans vardag. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och ser möjligheter och driver arbetet vidare. Du har förståelse för att människor tar till sig kunskap på olika sätt och anpassar ditt sätt utefter den situation som råder. Som person är du lyhörd och tydlig i din kommunikation. När eventuella konflikter uppstår är du mån om att lösa dem på ett lugnt och konstruktivt sätt.

 

Du uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift.

 

För att du ska kunna ansvara för öppningar och stängningar behöver du kunna ta dig till arbetsplatsen utan att förlita dig på lokaltrafiken, därför krävs körkort och tillgång till bil.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2023-08-07

Tidsbegränsad till: 2024-07-26

Referensnummer: C141295/2023

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Sista ansökningsdag

2023-06-04

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Pedagogassistent

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Kontakt

Angelica Ask Bellman

Rektor

0226-64 59 58

angelica.ask-bellman@avesta.se

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : För 9 timmar sedan . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 24 maj

Kategorier : Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Resurspedagog i Fors skola