Avesta kommun

Rektor Skogsbo Skola

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

 

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. Vi ska bli 25000 invånare och ha ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid vill du vara med?

 

Skogsbo skola är en F-6 skola med ca 385 elever, strax utanför centrala Avesta. Här arbetar ca 65 medarbetare. Som rektor har du en biträdande rektor som stöd i ditt uppdrag. I Skogsbo har vi en stabil personalgrupp med en bra mix av relativt nyexaminerad medarbetare och erfaren personal. Högskolan Dalarna har valt ut Skogsbo skola som en av sina partnerskolor. Det betyder bland annat att högskolan bedömer att Skogsbos skolas undervisning håller god kvalitet och att det på skolan finns en vilja och nyfikenhet att söka ny kunskap. Om du sätter ribban högt och har en idé och ett driv att fortsätta utveckla Skogsbo skola, kan du vara rektorn vi söker.

 

 

Arbetsuppgifter

Som rektor har du helhetsansvar för ekonomi, personal, arbetsmiljö, kvalitets- och skolutveckling samt elevhälsan. Du ingår i grundskolans ledningsgrupp där du tar ansvar för såväl den egna verksamheten som för hela grundskolans kvalitets- och utvecklingsarbete.

 

Vi vill att du upprätthåller en tydlighet i organisationen, allt ifrån att mål är tydliga och kända för alla i verksamheten till att se till att skolans rutiner är tydliga. Du leder och organiserar det pedagogiska arbetet, skapar förutsättningar för lärare att samverka och försäkrar dig om att det sker ett lärande i kollegiet som ger avtryck i undervisningen. Du arbetar även systematiskt och långsiktigt med att utveckla elevhälsoarbetet.

 

Som rektor ansvarar du självklart för måluppfyllelse. Skolan ska erbjuda en trygg miljö som gynnar varje elevs utveckling och gör denne så väl förberedd som möjligt för nästa steg i deras utbildning. All undervisning och fritidsverksamhet i Skogsbo ska genomsyras ledorden: glädje, arbetsro och utmaningar.

 

Vi har tydliga förväntningar på dig, men skapar också förutsättningar för att du ska lyckas med ditt uppdrag. Du får stöd av en biträdande rektor i det dagliga arbetet. På förvaltningen finns ledarstöd avseende ekonomi-, lokal-, kvalitets- och utvecklingsfrågor. Utöver att vi satsar mycket på kompetensutveckling för verksamhetsområdet har vi även utbildningar som syftar till att skapa goda förutsättningar, trygghet och kunskapsutveckling i ledarskapet.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett genuint intresse för skol- och kvalitetsutveckling. Med god omvärldsanalys tar du fram välgrundade förslag till förbättringar. I den här rollen blir du motorn i skolutvecklingsfrågor för Skogsbo skola och din uthållighet i kombination med förmåga att skapa delaktighet och engagemang hos dina medarbetare gör att idéer, mål och planer resulterar i faktiska hållbara åtgärder och resultat.

 

Som rektor är det viktigt att du styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Du står stadigt i dina beslut samtidigt som du har förmåga att förändra inriktning när förutsättningarna förändras. Då rollen som rektor är komplex behöver du vara strukturerad och bra på att planera din tid.

 

Vi söker dig som leder och utvecklar verksamheten genom ett tryggt och kommunikativt ledarskap. Du har hög integritet och lätt för att skapa förtroendefulla relationer. En tillitsbaserad ledarstil i kombination med att du är du är lyhörd och öppen för andras tankar och idéer får dina medarbetare att växa. Du arbetar aktivt för att skapa vi-känsla i alla led, för det är tillsammans som vi bygger Avestas framtid.

 

Övriga kvalifikationer:

• Pedagogisk examen

• Pågående eller genomfört rektorsprogram är meriterande

• Erfarenhet av arbete i ledningsfunktion inom skolområdet

• Väl insatt i skollagen och de styrdokument som reglerar verksamheten

• Kunskaper om arbetsmiljöns betydelse för ett hållbart arbetsliv

 

Välkommen med din ansökan!

Erfarenhet krävs

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde 1 aug eller enligt överenskommelse

Referensnummer: C34509/2020

 

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Sista ansökningsdag

2020-03-01

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Rektor

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Läs mer

http://www.avesta.se

 

Kontakt

Jerker Olofsson

Utbildningschef

0226-64 56 69

jerker.olofsson@avesta.se

 

Kontakt

Jenny Lyxell

Rekryterare

0226-645689

jenny.lyxell@avesta.se

 

Facklig företrädare

Kontaktuppgifter finns på

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 1 mars . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 10 februari

Kategorier : Chef & Ledning Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Rektor Skogsbo Skola