Avesta kommun

Redovisningsansvarig

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

 

Arbetsuppgifter

Som redovisningsansvarig hos oss kommer du att arbeta med kvalificerat redovisningsarbete i kommunen samt stöd för våra kommunala bolag. Du kommer att samordna och utveckla kommunens arbete med löpande redovisning, bokslutsarbete och sammanställd redovisning.

 

Du är kommunens expert i redovisningsfrågor och leder arbetet med att säkerställa att ekonomiska data och analysunderlag i den löpande redovisningen uppfyller lagar, riktlinjer och anvisningar. Du kommer att effektivisera arbetsprocesser, rutiner och system samt driva förbättringsprojekt inom redovisningsområdet. Du kommer också att ge internkonsultativt stöd och internutbildningar i redovisningsfrågor.

 

Du har också ett övergripande systemansvar för ekonomisystemet.

 

Vi står mitt i arbetet med att införa e-handel och e-arkiv och där kommer du också ha en viktig funktion att fylla, liksom i framtida arbetet med utveckling av rutiner och system inom ekonomiområdet.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är driven och tar initiativ till att utveckla rutiner och säkra det koncernövergripande redovisningsarbetet. Du är trygg i din yrkesroll och har mycket goda kunskaper inom redovisningsområdet. Vi ser gärna att din kunskap inom ekonomi och redovisning är bred och att du har en förmåga att inta ett helhetsperspektiv. Du förstår komplexa sammanhang och har en god analytisk förmåga för att kunna bedöma och värdera ekonomisk information.

 

För att passa i den här rollen behöver du trivas med att arbeta med både siffror och människor. Det är viktigt att du är en lagspelare då du kommer att samarbeta med kollegor inom olika kompetensområden i organisationen. Din kommunikativa förmåga är av största vikt och du behöver kunna omvandla ekonomiska termer till ett språk som även icke-ekonomer förstår.

 

Som redovisningsansvarig är det viktigt att du kan strukturera och organisera arbetet effektivt. Din förmåga att prioritera och fokusera kommer vara värdefull för att hantera de arbetstoppar som kan uppstå i samband med exempelvis bokslutsarbetet.

 

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ekonomi, helst med inriktning mot redovisning, eller annan erfarenhet/utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. I den här tjänsten behöver du ha gedigen erfarenhet av att arbeta med redovisning, gärna på koncernnivå. Erfarenhet av systemadministration och god kompetens i Excel är ett krav. Om du tidigare arbetat i en politiskt styrd organisation kommer det att underlätta när du ska sätta dig in i dina nya arbetsuppgifter.

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

100%

Tillträde enligt överenskommelse

Referensnummer: C49485/2021

 

Ersättning

Löneform: Månadslön

 

Anställning

1

Arbetstid:  Dagtid

 

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt för att uppfylla de krav GDPR ställer ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Sista ansökningsdag

2021-03-14

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Redovisningsekonom

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Kontakt

Per Männikkö

Rekryterare

070-592 90 80

per.mannikko@avesta.se

 

Kontakt

Carina Björk

Ekonomichef

0226-64 50 03

carina.bjork@avesta.se

 

Facklig företrädare

Fackliga kontakter se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 14 mars . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 18 februari

Kategorier : Ekonomi & Finans Offentliga jobb


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Redovisningsansvarig