Avesta kommun

Plan- och Byggchef

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning är en sammanslagning av Avestas, Fagerstas och Norbergs miljö- och byggförvaltningar. Den gemensamma förvaltningen, med Avesta som värdkommun, har verkat sedan 2006. Förvaltningen lyder under en kommungemensam politisk nämnd, V-Dala miljö- och byggnadsnämnd med representation från alla tre kommuner. Från den gemensamma förvaltningen med enheterna Plan & Bygg, Miljö, Kart och Mät samt Administration verkar förvaltningen i en region med drygt 42 000 invånare.

 

Det händer mycket spännande i Västmanland-Dalarna Miljö- och Byggförvaltning. En visionär stadsplan för Avesta är antagen och Google har fått tillstånd för en framtida etablering. I Fagersta byggs nya bostadsområden och vi genomför en digital förnyad översiktsplanering. Även i Norberg planeras det för fler nya bostadsområden och här pågår även ett arbete med att ta fram ett program för utveckling av centrala Norberg. Som plan- och byggchef kommer du ha en viktig roll i den fortsatta utvecklingen i våra medlemskommuner.

 

 

Arbetsuppgifter

Som plan-och byggchef leder du enheten plan- och bygg med fokus på en hållbar och stark utveckling av kommunerna. Det är 13 skickliga specialister i enheten som ansvarar för bygglov, planer och remissvar. Ditt fokus är att engagera, motivera och driva samarbetet både inom enheten, i förvaltningen och gentemot kommunerna och externa aktörer. I ditt ansvar ingår att

 

* leda och utveckla verksamheten inom enheten för plan- och bygg

* driva utvecklingsprocesser avseende digitalisering

* hantera budget och ekonomisk uppföljning för enheten

* ge rådgivning samt att vara pådrivande i plan- och gestaltningsfrågor

vara föredragande inför nämnden och flera politiska kontaktytor

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har god kunskap i bygglovshandläggning och detaljplaneprocessen samt kunskap i plan-och bygglagen. Du har en akademisk bakgrund med fördel inom samhällsbyggnad och du har tidigare erfarenhet från offentlig förvaltning. Du har även tidigare erfarenhet av att leda andra genom ett tillitsbaserat ledarskap. För att lyckas i rollen har du ett stort intresse för gestaltningsfrågor, och det är meriterande om du har erfarenhet som arkitekt antingen genom utbildning och/eller erfarenhet.

 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och som ledare drivs du av samarbete, respekt och innovationsanda. Vi söker dig som har hög integritet och är trygg i dig själv och i din roll som ledare. Du har en god analytiskt förmåga som bidrar till en helhetssyn på verksamheten samt en förmåga att organisera, prioritera och följa upp arbetet på ett effektivt sätt. Du är lyhörd och kommunikativ, har ett gott omdöme och professionellt bemötande i alla situationer.

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Referensnummer: C65191/2021

 

 

Övrigt

I den här rekryteringen samarbetar vi med Randstad.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

Sista ansökningsdag

2021-10-18

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Stadsbyggnadschef

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Kontakt

Elin Holthe

Rekryteringskonsult Randstad

0733- 43 49 13

 

Kontakt

Gabrielle Peteri

Rekryteringskonsult Randstad

0733-43 41 41

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 12 oktober

Kategorier : Bygg & Anläggning Chef & Ledning Offentliga jobb


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Plan- och Byggchef