Avesta kommun

Lärare till särskild undervisningsgrupp Karlbo skola

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Karlbo skola är en F-6 skola med drygt 200 elever. Integrerat med skolan finns Karlbo fritidshem med ca 100 barn inskrivna. Skolan ingår i Avesta kommuns södra skolområde och ligger placerad i ett naturskönt område med närhet till natur. På Karlbo skola har vi en hälso- och rörelseprofil där vi tillsammans arbetar för att eleverna ska förstå vikten av att leva ett aktivt och hälsosamt liv där daglig rörelse är ett givet inslag.

 

Skolan har hög behörighet när det gäller lärare. Varmt välkommen till att arbeta med oss!

 

 

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och skapa en bra start för barn och ungdomar utifrån deras behov och förutsättningar? Vi söker dig som vill vara med och driva och utveckla vår särskilda undervisningsgrupp. Undervisningsgruppen erbjuder elevplatser för elever i behov av att vistas i mindre sammanhang under sin skoldag.

 

Verksamheten riktar sig till elever i behov av särskilt stöd. Eleverna i resursgrupperna har över tid haft svårigheter att strukturera sitt skolarbete, tillgodogöra sig undervisningen och svårigheter att nå kunskapskraven i ordinarie undervisning med de anpassningar och stöd som eleven haft.

 

Tillsammans så arbetar vi för elevers rätt till bra utbildning och personalen är verksamhetens viktigaste resurs. Som lärare bidrar du till att verksamheten utvecklas i rätt riktning och du ger våra elever goda förutsättningar att växa och att utvecklas till kreativa, nyfikna och trygga individer.

 

Arbetet som lärare till elever med särskilda behov innebär att du har förmåga att forma undervisningen utifrån de behov eleverna har. Uppdraget innebär ansvar för planering, genomförande samt uppföljning och utvärdering av undervisningen. Du ansvarar för att skapa och upprätthålla goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. I arbetsuppgifterna ingår löpande kontakt med vårdnadshavare samt genomförande av utvecklingssamtal. Du ansvarar också för att ha en god överblick och omsorg över dina elevers skoldag och sociala situation som helhet vilket kan innebära kontakt med andra myndigheter och instanser.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har stor erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd. Du har också erfarenhet av att arbeta i särskild undervisningsgrupp.

 

Du har förmågan att leda och motivera elever samt skapa en trygg och lärorik klassrumssituation. Ditt ledarskap kännetecknas av tydlighet och struktur. För att arbetet ska vara framgångsrikt behöver du ha en god samarbetsförmåga och vara relationsskapande, då goda relationer med såväl elever, vårdnadshavare som kollegor är grundläggande för arbetet.

 

Du behöver ha förmåga att anpassa din undervisning utifrån den enskilda elevens behov. För att detta ska uppnås behöver du ha en god förståelse för hur olika elever tar till sig kunskap och ha förmågan anpassa ditt sätt att undervisa på såväl grupp- som individnivå.

 

Du har erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd och god förmåga att hantera elever med olika typer av beteendesvårigheter och kan stötta och vägleda dessa på ett sådant sätt att de ges goda förutsättningar att klara av skoldagen.

 

Du behöver även vara stabil och kontrollerad i stressituationer eller pressade situationer, samt flexibel och ha lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter.

 

Du förstår vikten av att arbeta mot skolans övergripande mål och följa uppsatta rutiner, riktlinjer och beslut och arbetar lojalt för verksamhetens bästa.

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2022-08-10

Referensnummer: C93968/2022

 

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Sista ansökningsdag

2022-07-31

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Lärare i grundskolan, årskurs 1-3

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

2

 

Kontakt

Ylva Åkerberg

Rektor

0226-645690

ylva.akerberg@avesta.se

 

Facklig företrädare

Fackliga kontakter se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 31 juli . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 23 juni

Kategorier : Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Lärare till särskild undervisningsgrupp Karlbo skola