Avesta kommun

Lärare i ma/no till särskild undervisningsgrupp på Åvestadalskolan

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Åvestadalskolan 7-9 ingår i kommunens södra skolområde och är belägen i Krylbo med närhet till fina natur- och friluftsområden. Skolan har ett brett upptagningsområde där skolans drygt 320 elever speglar det samhälle vi lever i och representerar den mångfald som är vår gemensamma framtid - En skola mitt i världen. På skolan bedrivs ett aktivt inkluderings- och värdegrundsarbete både förebyggande och reaktivt. Åvestadalskolan har en hög lärarbehörighet, ett gott kollegialt lärande samt ett väl fungerande elevhälsoteam. På skolan finns en inarbetad positiv skolkultur med god samverkan inom såväl ämneslag som arbetslag med elevens lärande i centrum. Skolan har genomgått en omfattande renovering av såväl inne- som utemiljö och vi är stolta över att arbeta i nya fräscha lokaler anpassade efter dagens krav på en god skolmiljö.

 

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår att planera, genomföra och utvärdera undervisning i matematik och no, i huvudsak för elever i skolans särskilda undervisningsgrupp. Arbetet sker både enskilt och i samarbete med kollegor. Du anpassar undervisningen utifrån elevens behov, förutsättningar och tidigare erfarenheter. Du följer elevernas kunskapsutveckling på ett systematiskt sätt, dokumenterar samt håller vårdnadshavare informerade om elevens utveckling.

 

Du ansvarar för att ha en god överblick och omsorg över elevers skoldag och sociala situation i samverkan med kollegor, vårdnadshavare, myndigheter, och andra kontaktpersoner runt eleven. I samråd med elevhälsoteamet arbetar du för att relevanta åtgärder sätts in för elever i behov av ytterligare stöd.

 

Övriga arbetsuppgifter som förekommer inom tjänsten är exempelvis mentorsuppdrag, rastvakt, beställning av läromedel och pedagogiska luncher.

 

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid det pedagogiska ledarskapet i klassrummet och söker dig som är en engagerad, tydlig ledare med ett förhållningsätt som innefattar tydlighet i kombination med lyhördhet. Du är trygg, stabil och har en förmåga att skapa goda relationer till elever där eleven känner sig sedd, bekräftad och trodd på. Du har även god förmåga att skapa tillitsfulla relationer med vårdnadshavare.

 

Du har god kunskap om de nationella styrdokumenten samt en god förmåga att anpassa undervisningen utifrån gruppens och individens behov i syfte att ge goda förutsättningar för elevernas kunskapsutveckling. Du är duktig på att möta elever med olika förutsättningar och kan på ett flexibelt och lyhört sätt möta varje elevs behov. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt samt tar initiativ till samverkan med andra. Du har ett professionellt förhållningssätt och ditt arbete genomsyras av väl grundade etiska värderingar.

 

Övriga kvalifikationer:

• För en tillsvidareanställning krävs lärarlegitimation i matematik och/eller no-ämnen, med fördel även för undervisning i lägre årskurser.

• Speciallärarutbildning är meriterande

• Erfarenhet av att undervisa elever i behov av särskilt stöd är ett krav

• Du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

• Du har tillräckligt goda IT-kunskaper för att kunna hantera de system och digitala verktyg som uppdraget kräver.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2023-08-14

Tillträde enligt ovan om erforderliga beslut tas

Referensnummer: C140605/2023

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Sista ansökningsdag

2023-06-01

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Lärare i grundskolan, årskurs 7-9

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Kontakt

Anna-Karin Engström

Rektor

0226-645262

anna-karin.engstrom@avesta.se

 

Kontakt

Sofia Pettersson

Biträdande rektor

0226-645272

sofia.pettersson@avesta.se

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : Om 15 timmar . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 22 maj

Kategorier : Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Lärare i ma/no till särskild undervisningsgrupp på Åvestadalskolan