Avesta kommun

Handläggare inom socialpsykiatri och missbruk

Om arbetsplatsen

Vi är målmedvetna – Något fantastiskt händer nu i Avesta! 
Avesta kommun är mitt i ett stort utvecklingsarbete där alla är med och bidrar med kompetens och engagemang. Vi är handlingskraftiga, professionella och vi bygger tillit. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu fortsätter resan mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

Socialtjänsten i Avesta arbetar på olika sätt för att utveckla utrednings- och uppföljningsarbetet kring barn, familjer, ungdomar och vuxna. Vi söker nya metoder och utvecklar intern och extern samverkan för att på bästa sätt göra bra bedömningar och hitta verksamma lösningar på de behov vi möter. 

Vi söker nu en handläggare till ärenden med missbruk och psykiatri. När erforderliga beslut fattas kommer tjänstens inriktning och ärendefokus vara att arbeta med denna samsjuklighet. 
Tjänsten tillhör öppenvårds- och handläggningsenheten och du kommer ingå i ett team på fyra medarbetare som arbetar med LSS, psykiatri och missbruksärenden. Du kommer ha ett extra nära samarbete med din kollega inom motsvarigheten LSS- och psykiatrihandläggningen. 
Lockas du av tanken på att få arbete med klienter som rör sig inom både missbruk och psykiatri? 

Trivs du i mötet med olika individer och att få vara med hjälpa andra till bättre möjligheter? 
Då kan det här vara intressant för dig!

Arbetsuppgifter

Som handläggare med inriktning mot missbruk och psykiatri arbetar du med myndighetsutövning och beslutsfattande enligt socialtjänstlagen. Detta innebär att utreda, pröva och besluta om den enskildes behov av bistånd och insatser enligt SoL, samt att följa upp de beviljade insatserna på individnivå. Arbetet innebär kontakter med enskilda och anhöriga, samt samverkan med externa parter utifrån individens behov av exempel vuxenpsykiatrin och social omsorg. 

Tjänsten innebär ett utredande arbete med många samverkansformer och många olika kontakter. Du träffar klienter, planerar, utreder, beslutar och följer upp dina ärenden. Du samverkar med sip, ärendedragning inom enheten och har nära kontakt med bland annat boendestöd och öppenvården inom missbruk. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av att utreda och handlägga ärenden inom socialtjänsten (SoL). För arbetet krävs kunskap gällande lagar, förordningar och författningar samt de riktlinjer och rutiner som finns inom området. Utbildning och kunskap inom socialrätt är meriterande. 

Vi söker dig som delar våra värderingar om ett tydligt klientperspektiv, som beaktar och värdesätter ett gott bemötande och där stor vikt läggs på individens delaktighet. Har du kunskap och erfarenhet från ett lösningsfokuserat arbetssätt är detta meriterande. 
Som handläggare ansvarar du för att driva dina egna arbetsprocesser. Det är viktigt att du är noggrann, strukturerad och har en god förmåga att kunna sortera och prioritera vad som behöver göras på kort och lång sikt. Inom arbetsgruppen fördelas ärenden utifrån behov men ni stöttar och arbetar också tillsammans när så krävs, vilket kräver att du är flexibel och har lätt för att samarbeta med andra. 

En stor del av ditt arbete handlar om kommunikation, det är därför ett krav att du har goda kunskap i svenska språket, i både tal och skrift. Du har vidare god datavana för att kunna skriva utredningar och sköta annan dokumentation. Vi arbetar i verksamhetssystemet Procapita och det är värdefullt om du har erfarenhet av detta eller andra dokumentationssystem. 
Körkort är ett krav.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Referensnummer: A783094/2018

 

Övrigt

Förmåner 
Vi månar om våra anställda. Du har friskvårdstimme eller friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym, fria bad i kommunens badhus samt många andra fria friskvårdsaktiviteter som kommunen anordnar kontinuerligt. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 25 maj . Arbetsort : Avesta

Kategorier : Offentliga jobb Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Handläggare inom socialpsykiatri och missbruk