Avesta kommun

Fritidspedagog Fors skola

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta! 
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med? Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår planering, genomförande och utvärdering av undervisningen på fritids, såväl enskilt, som i samarbete med arbetslaget och andra kollegor. 

Exempel på undervisning på fritidshemmet kan vara skapande, utforskande eller fysiska aktiviteter såväl utomhus som inomhus. 

Eftersom arbetsuppgifterna ofta består av ett aktivt deltagande i de aktiviteter som organiseras, bör du vara i god fysisk form och vara stresstålig. 

Du verkar för att skapa en miljö där alla elever kan lyckas utifrån sina förutsättningar. 
Du ansvarar för att skapa och upprätthålla goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare.

I arbetsuppgifterna ingår löpande kontakt med vårdnadshavare. Du ansvarar även för att ha en god överblick och omsorg över elevernas tid på fritidshemmet samt deras sociala situation. 

I denna tjänst ingår att stötta en enskild elev samt att stötta upp i klass under skoldagen, och under tid för eleven på fritidshemmet. 

Övriga arbetsuppgifter som kan förekomma: 

- Rastvärd 
-Beställning av läromedel och liknande i samarbete med arbetslag 
- Pedagogiska luncher 
-Hjälpas åt med att lösa frånvarosituationer i arbetslaget. 


Kvalifikationer

För denna tjänst är dina personliga egenskaper helt avgörande. 

Vi ser att du har erfarenhet av att ha jobbat nära elever med behov av stöd tidigare. Både under skoldagen och under fritidstid. 

Utdrag ur polisens belastningsregistret krävs för att kunna bli anställd. 

Mycket goda kunskaper och tydlighet i svenska språket krävs för denna tjänst. 


1.01 Personlig mognad, Är trygg, stabil och har självinsikt. Ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och det professionella. Förhåller sig på ett sätt som är anpassat till situationen. 

Utvärderas bäst genom vad kandidaten förmedlar i intervjusituationen och genom att intervjuaren tar ställning till kandidatens känslomässiga stabilitet, kandidatens förmåga att se sin roll i olika situationer och kandidatens förmåga att förhålla sig till och reflektera över saker på ett adekvat sätt. 

2.5 Pedagogisk insikt, Har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Anpassar sättet att förmedla sitt budskap till mottagaren. 

1.10 Energisk, Har förmåga att arbeta hårt och lägga ner tid, energi och engagemang på sitt arbete. 

1.07 Stabil, Är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer eller pressade situationer. Behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker. 

1.06 Flexibel, Har lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter. Kan snabbt ändra sitt synsätt och förhållningssätt. Ser möjligheterna i förändringar 

1.02 Integritet, Har väl grundade och tydliga värderingar och förmåga att tänka begreppsmässigt på frågor ur ett etiskt perspektiv. Styrs av etik och värderingar i avgörande situationer i arbetet. 

2.2 Relationsskapande, Är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Skapar kontakter och underhåller relationer. 


För denna tjänst är erfarenhet ett krav.Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Tillträde: 2019-07-29

Referensnummer: C29101/2019

 


Ersättning

Löneform: Månadslön

Anställning

Arbetstid:  Dagtid


Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

 

 

Sista ansökningsdag

2019-06-21

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Lärare i fritidshem/Fritidspedagog

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Kontakt

Nicklas Månspers

Biträdande rektor

0226 - 64 54 16

nicklas.manspers@avesta.se

 

Kontakt

Angelica Ask Bellman

Rektor

0226-64 59 58

angelica.ask-bellman@avesta.se

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 21 juni . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 14 juni

Kategorier : Fritidspedagoger Grundskollärare Offentliga jobb Pedagogik Lärare för yngre åldrar


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Fritidspedagog Fors skola