Avesta kommun

Förskollärare till Norra förskoleområdet

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med?

 

De tilltänka tjänsterna finns på de två förskolorna Kompassen och Rödluvan som är belägna i Horndal ca 25km utanför centrala Avesta (ca 25min bilresa). De båda förskolorna ligger i nära anslutning till varandra och samverkar med varandra. Personal från Kompassen brukar ofta vara på Rödluvan på eftermiddagarna som extra stöd. På alla förskolor i området finns ett väl utarbetat systematiskt kvalitetsarbete och barnhälsoarbete med närvarande rektor och specialpedagog. Förskolorna följer kommunens planeringsavtal där du som förskollärare har rätt till 3h enskildplanering samt 1,5h arbetslagsplanering i veckan. På Rödluvan har arbetslagen sin arbetslagsplanering varannan vecka och har då den dubbla tiden.

 

Kompassen

Förskolan Kompassen är en mindre språkstödjande förskola för barn i åldrarna 3-5 i centrala Horndal ca 25km utanför Avesta. På förskolan går enbart barn med annat modersmål än svenska, dessa barn är främst asylsökande och går 15h/veckan fördelade på 3h/dag. Då nästan alla barn går 3h/dag är de fördelade i två grupper en på förmiddagen och en på eftermiddagen. Detta gör att vi har en hög personaltäthet under dagen och kan ha en hög delaktighet i barnens lek. Förskolan ligger även i nära anslutning till Förskolan Rödluvan som vi samverkar med. Den ligger även på Johan-Olov skolans område och nära till naturen. Detta göra att förskolan antingen går till gympasalen eller skogen varje vecka.

 

Rödluvan

Förskolan Rödluvan i Horndal ca. 2,5 mil utanför Avesta är en förskola med fyra avdelningar. Två avdelningar för åldrarna 1-3 och två för åldrarna 3-5. Avdelningarna med samma åldrar samverkar i hög utsträckning med varandra genom tvärgrupper flera dagar i veckan. Miljön både inomhus- och utomhus är föränderlig efter barn intressen, nyfikenhet och utveckling. Förskolan flyttande in nybyggda lokaler våren 2015. Närheten till naturen gör att alla avdelningar vistas utanför förskolans område varje vecka. Den tilltänkta tjänsten är på en småbarnsavdelning.

 

 

Arbetsuppgifter

Ansvarar för att arbetet sker i enlighet med målen i läroplanen. Planera, genomföra, följa upp, utvärdera, analysera och dokumentera förskolans verksamhet så att utveckling sker.

 

Verka för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en förskollärarexamen med tillhörande legitimation. Vägledande samspel och Lågaffektivt bemötande är områden som området satsat på under de senaste åren därför är det önskvärt att du har kunskap kring dessa områden.

 

Du ska ha god samarbets- och empatisk förmåga. Du ska även vara kvalitetsmedveten, självgående, serviceinriktat samt ha en kulturell medvetenhet och helhetssyn.

 

Du som ej har en förskollärarutbilning är välkommen att söka tjänsterna men kan ej få en tillsvidaretjänst och de med relevant utbildning prioriteras.

 

Ingen erfarenhet krävs

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2020-01-01

Möjlighet till partiell ledighet finns på förskolan Kompassen.

Referensnummer: C31867/2019

 

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Sista ansökningsdag

2019-10-24

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Lärare i förskola/Förskollärare

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

3

 

Kontakt

Alexandra Hållén

Förskolechef

0226-645615

alexandra.hallen@avesta.se

 

Kontakt

Jenny Johansson

biträdande förskolechef

0226-645830

jenny.johansson@avesta.se

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : Om 23 timmar . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 11 oktober

Kategorier : Förskollärare Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Förskollärare till Norra förskoleområdet