Avesta kommun

Förskollärare till Avesta Centrala Förskolområde 2

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med?

 

Vi söker tre förskollärare som kommer att påbörja sina tjänster på förskolan Violen. I februari kommer förskoleverksamheten att flytta till i en nybyggd förskola, Baldershage. Baldershage kommer vara en kombinerad verksamhet med äldreomsorg och förskoleverksamhet. Baldershage är placerad nära allaktivitetsparken, Metropoolen, skogspartier och lekparker i centrala Avesta.

 

I Avesta kommuns förskolor arbetar vi aktivt med ICDP/Vägledande samspel och lågaffektivt bemötande. Vi ser barn som kompetenta och med en vilja att lyckas, och genom ett bra samspel mellan barn och vuxna gör vi skillnad för barns möjligheter till utveckling och lärande. Vi vill att du också delar det synsättet. Vi är på väg att skapa en förskola med en mycket hög kvalité i Avesta kommun! Vill du vara med?

 

 

Arbetsuppgifter

Att vara förskollärare hos oss innebär att du utvecklas varje dag. Tillsammans diskuterar vi pedagogiska frågor och du ges möjlighet till kollegialt lärande, både på arbetsplatsen samt tillsammans med andra förskollärare i Avesta. Det är viktigt för oss att vi kan och utvecklas tillsammans, för oss är tillgång till ett nära ledarskap viktigt för att du, och därigenom barnen, ska vidareutvecklas och trivas hos oss.

 

Du utgår från förskolans styrdokument för att organisera för barnens lärande och utveckling. Tillsammans med arbetslaget driver du den dagliga undervisningen och planerar för rutinsituationer samt den betydelsefulla leken. Du arbetar för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor.

 

Arbetet innebär i praktiken att du ska bygga relation med barnen genom att vara nära barnen på barnens nivå, sitta på golvet och leka med, vara ute, vara inne, matsituationer, blöjbyten och allmän hygien, vila, lyfta, bära.

 

Du ska verka för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor. Du arbetar med en nyfikenhet kring barns normer och värden, naturvetenskap och språkutveckling genom att vara en närvarande och medlekande förskollärare.

 

Arbetet innebär dagliga möten/kontakter med vårdnadshavare men även att genomföra inskolningar, utvecklingssamtal, föräldramöten och andra samverkansformer. Du har erfarenhet och kunskap av dataarbete såsom att skriva och dokumentera, spara och hämta dokument, söka information, arbeta med bildhantering och skriva i mallar. Du bör även kunna hämta och lagra information i olika system.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en förskollärarexamen och har/väntar på en förskollärarlegitimation.

 

Har du utbildning eller kunskap om ICDP/Vägledande samspel så är det meriterande.

 

Vi söker dig som har en god samarbetsförmåga, och som relaterar dig till barn och vuxna på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

 

Du är också serviceinriktad, lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Vi tycker det är viktigt att du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och att du är lösningsfokuserad.

 

Eftersom vi alla arbetar för en kvalitativ och trygg verksamhet är det viktigt att du också är kvalitetsmedveten, noggrann och väl medveten om förskolans mål och inriktning.

 

För detta arbete krävs att du kan arbeta självgående och kan ta ansvar för dina uppgifter, likväl som du arbetar lika bra och smidigt i arbetslag.

 

Erfarenhet krävs

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2019-12-13

Om erfoderliga beslut fattas.

Referensnummer: C32032/2019

 

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Olika aktiviteter erbjuds för att ge dig som medarbetare möjlighet att förebygga ohälsa genom att höja ditt fysiska och psykiska välbefinnande:

 

• 30 fria bad per år och anställd

• Tillgång till vårt eget gym Hälsokällar´n

• Friskvårdstid på arbetstid alternativt Friskvårdsbidrag

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Sista ansökningsdag

2019-10-24

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Lärare i förskola/Förskollärare

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

3

 

Läs mer

http://www.avesta.se

 

Kontakt

Sara Bergström

Rektor

0226-645584

sara.bergstrom@avesta.se

 

Facklig företrädare

Fackliga företrädare

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : Om 23 timmar . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 11 oktober

Kategorier : Förskollärare Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Förskollärare till Avesta Centrala Förskolområde 2