Avesta kommun

Förskollärare till avdelning Norrgården, Blåkullen

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Tillsammans bygger vi Avestas framtid vill du vara med?

 

I Avesta kommuns förskolor arbetar vi aktivt med ICDP/Vägledande samspel och lågaffektivt bemötande. Vi har ett väl utarbetat systematiskt kvalitetsarbete och barnhälsoarbete. Vi ser barn som kompetenta och med en vilja att lyckas. Genom ett bra samspel mellan barn och vuxna gör vi skillnad för barns möjligheter till utveckling och lärande.

 

Nu söker vi en förskollärare till småbarnsavdelningen Norrgården på Blåkullen, är det du?

 

Arbetsuppgifter

Att vara förskollärare hos oss innebär att du utvecklas varje dag. Tillsammans diskuterar vi pedagogiska frågor och du ges möjlighet till kollegialt lärande, både på arbetsplatsen samt tillsammans med andra förskollärare i Avesta.

 

Du utgår från förskolans styrdokument för att organisera för barnens lärande och utveckling. Tillsammans med arbetslaget driver du den dagliga undervisningen och planerar för rutinsituationer samt den betydelsefulla leken. Arbetet innebär i praktiken att du ska bygga relation med barnen genom att vara nära barnen på barnens nivå, sitta på golvet och leka med, vara ute, vara inne, matsituationer, blöjbyten och allmän hygien, vila, lyfta, bära.

 

Du ska verka för att undervisningen ska ge varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor. Du arbetar för att möjliggöra utveckling för barnen och skapa nyfikenhet, samt lusten att lära hos dem. Du arbetar för att skapa en trygg omsorg samt att stärka barnens självkänsla.

 

Arbetet innebär dagliga möten/kontakter med vårdnadshavare men även att genomföra inskolningar, utvecklingssamtal, föräldramöten och andra samverkansformer. Du har erfarenhet och kunskap av dataarbete såsom att skriva och dokumentera, spara och hämta dokument, söka information, arbeta med bildhantering och skriva i mallar. Du bör även kunna hämta och lagra information i olika system

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som drivs av att tillsammans med dina kollegor skapa förutsättningar för ett lärande där barn i delaktighet får utvecklas och tillägna sig nya kunskaper utifrån sina förutsättningar och förmågor.

 

Som förskollärare behöver du på ett tryggt sätt ta ansvar för dina arbetsuppgifter och utifrån mål och kvalitetsstandard driva arbetsprocesser som gynnar både avdelning och förskola. Dina personliga egenskaper är av stor vikt. Vi söker dig som är lugn och uppmärksam i ditt bemötande. Du är varm och har en god förmåga att sätta dig in i andras perspektiv. Din nyfikenhet i kombination med en god pedagogisk förmåga gör att du är bra på att anpassa såväl bemötande som lärande. Du är en god vuxen förebild. Din kommunikativa förmåga i kombination med ett relationsorienterat förhållningssätt kommer vara värdefullt i samarbete med såväl kollegor som barnen och andra kontakter som förekommer i din yrkesroll.

 

Du har:

• Goda kunskaper om förskolans uppdrag och är bekant med läroplan och övriga styrdokument

• Förskollärarlegitimation krävs för tillsvidareanställning.

• IT-kompetens för att kunna hantera digitala verktyg och system i det dagliga arbetet.

 

Det är meriterande om du har:

• Erfarenhet att arbeta inom förskoleverksamhet

• Kunskap om vägledande samspel (ICDP)

• Kunskap om lågaffektivt bemötande

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Referensnummer: C129697/2023

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Sista ansökningsdag

2023-04-02

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Lärare i förskola/Förskollärare

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Läs mer

http://www.avesta.se

 

Kontakt

Titti Juhlin

rektor

0226-64 55 97

titti.juhlin@avesta.se

 

Facklig företrädare

Fackliga kontakter se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 2 april . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 15 mars

Kategorier : Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Förskollärare till avdelning Norrgården, Blåkullen