Avesta kommun

Förskolechef

Om arbetsplatsen

Vi är målmedvetna – Något fantastiskt händer nu i Avesta! 
Avesta kommun är mitt i ett stort utvecklingsarbete där alla är med och bidrar med kompetens och engagemang. Vi är handlingskraftiga, professionella och vi bygger tillit. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu fortsätter resan mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

Förskolan i Avesta kännetecknas av hög kvalitet och bedrivs genom ett målmedvetet arbetssätt på både enhets- och verksamhetsnivå. Det finns ett påtagligt engagemang samt strategisk och långsiktig planering för förskolans verksamhetsutveckling. Vi satsar på kompetensutveckling och tillämpar kollegialt lärande för ett antal områden. Ett exempel som du kan läsa mer om nedan, är ”Vägledande samspel” som handlar om att tillämpa ett medvetet förhållningssätt för att stödja barns utveckling. Förhållningssättet handlar om att den vuxne har kunskap om samspelets betydelse och att denne tillämpar ett respektfullt bemötande i alla samspel, dvs. att man ser och tolkar barns behov utifrån att denne har styrkor och resurser. Förskolans verksamhetsområde i Avesta kännetecknas av engagemang, stolthet och kompetens hos såväl, personal som ledning.

Arbetsuppgifter

Förskolechefen leder arbetet inom Skogsbo förskolområde samt ingår i förskolans ledningsgrupp, där kvalitets- och verksamhetsfrågor står i fokus. Aktuella arbetsuppgifter handlar om att bedriva ett kvalitativt utvecklingsarbete inom förskolans verksamhet. För att lyckas med det ansvarsfyllda uppdraget, är det viktigt att du kan skapa engagemang och att du har kunskaper om hur ett systematiskt kvalitetsarbete kan ledas och genomföras i teori i praktik. 

Tjänsten innebär att du arbetar för att uppnå en hög måluppfyllelse för verksamheten utifrån aktuella styrdokument. Du har även personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar. 

Vi har tydliga förväntningar, men skapar också förutsättningar för att du ska lyckas med uppdraget. I den här rollen har du stöd av biträdande förskolechef, specialpedagogisk kompetens och en ledningsgrupp med kollegor. Utöver att vi satsar mycket på kompetensutveckling för verksamhetsområdet har vi även utbildningar för dig som chef. Dessa syftar till att skapa goda förutsättningar för både trygghet och kunskapsutveckling för ledarskapet. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en pedagogisk examen och har ett genuint intresse för verksamhetsfrågor som i huvudsak rör förskolan, men också utbildningsområdet i stort. Du ska vara väl insatt i förskolans läroplan och andra styrdokument som reglerar verksamheten. Har du ett öga för inre och yttre miljöer ser vi det som en tillgång för verksamheten. 

Tidigare erfarenheter av att arbeta i ledande funktion är meriterande. Om du redan idag har kunskap om hur människor fungerar och hur miljö och samspel på individ- och gruppnivå påverkar oss, ser vi det som en styrka. I det här uppdraget är det viktigt att du har förmåga att kunna läsa av andra människors behov och kunna förhålla dig till det utifrån ledningsuppdraget. Det är viktigt att du har förståelse för arbetsmiljöns betydelse för trivsel och prestation och ser det önskvärt att du har grundläggande kunskaper på området. 

Du tar initiativ och din höga kvalitetsmedvetenhet i kombination med din förmåga att strukturera och organisera arbetet utifrån ett långsiktigt perspektiv gör att det systematiska kvalitetsarbetet ger faktiska och praktiska resultat. I den här rollen är det viktigt att du är analytisk, har en helhetssyn och kan skapa resultat genom en effektiv organisation. 

Vi söker dig som är en tydlig pedagogisk ledare med verksamhetsfokus. Du är kommunikativ och har förmåga att skapa delaktighet och engagemang samtidigt som du har mod att leda och fatta beslut. Vi tycker att det är viktigt att du har kunskaper om grupprocesser och om hur man får en grupp människor att verkligen bli ett team. Du är trygg i dig själv vilket bidrar till att du kan arbeta såväl självständigt som med lyhördhet tillsammans med andra. Du leder med omtanke och tydlighet och är en självklar förebild för såväl personal som barn samt representerar verksamheten på professionellt sätt. 

För tjänsten krävs att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift samt har goda IT-kunskaper för att kunna hantera de system som krävs i det dagliga arbetet. Det händer mycket inom pedagogik, omsorg och förskola och vi söker därför dig som har ett genuint intresse för att utveckla och utvecklas. Verksamhetsområdet har höga ambitioner och strävar alltid efter att ligga i framkant – Känns det här intressant för just dig? Välkommen med din ansökan! 

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2018-05-14
Tillträde i maj, eller enligt överenskommelse.

Referensnummer: C17562/2018

 

Övrigt

Vi tillämpar fyraårsförordnande för chefer inom Bildningsförvaltningen. Du har en tillsvidareanställning i botten som baseras på din utbildning. 

Vi månar om våra anställdas hälsa och erbjuder olika friskvårdsförmåner som exempelvis friskvårdstimme/friskvårdspeng, tillgång till gym, gratis bad m m. Vi har även medflyttarstöd. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : Om ungefär en timme . Arbetsort : Avesta

Kategorier : Chef & Ledning Förskollärare


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Förskolechef