Avesta kommun

Enhetsresurs till LSS

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Omsorgsförvaltningen arbetar efter värdegrunden att alla människor vi möter har samma värde och är unika. Inom förvaltningen finns IFO, LSS-verksamhet, socialpsykiatri, hälso- och sjukvård, hemtjänst och särskilda boenden. Här arbetar ca 800 medarbetare som dygnet runt finns till för våra målgrupper.

 

Vi förstärker nu vår verksamhet inom LSS och söker därför nya medarbetare till vår enhetspool. Som enhetsresurs kommer du att arbeta på våra gruppbostäder och inom personlig assistans. Tjänsterna är tillsvidare med möjlighet till heltid. Du kommer att arbeta dag/helg/kväll och vaken/sovande natt beroende på behov i verksamheterna. Arbetstid utöver verksamhetens behov används som resurstid i inom våra samplaneringsområden.

 

 

Arbetsuppgifter

Som enhetspool arbetar du inom ett chefsområde för LSS-verksamheter med ett flexibelt arbetsområde, bland annat som ersättare vid frånvaro och ledigheter. Detta kräver att du trivs med att arbeta på olika ställen och med att en arbetsvecka kan variera. Ensamarbete och tunga lyft förekommer.

 

Dina arbetsuppgifter innebär att ge individuellt stöd, omvårdnad samt att utföra serviceinsatser som matlagning, tvätt och städ. Du verkar för att personerna kan leva ett självständigt, aktivt och meningsfullt liv utifrån dennes förutsättningar och behov.

 

På ett gruppboende inom LSS är din främsta uppgift är att möjliggöra ökad självständighet hos personer med olika funktionsnedsättningar i deras egna hem. Arbetet innebär att du som stödassistent ska ge ett individuellt anpassat stöd till var och en utifrån deras behov och önskemål. Målet är att tillgodose varje persons möjlighet till goda levnadsvillkor.

 

Som personlig assistent möjliggör du en meningsfull vardag för personer med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning. En annan människas hem blir din arbetsplats och i din yrkesroll är det viktigt att du har förmågan att ta hänsyn till varje persons integritet.

 

 

Kvalifikationer

Du har en för arbetet relevant utbildning med examen från omvårdnadsprogrammet, barn- och fritid eller annan utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig. Erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning är ett krav. Kunskap och erfarenhet av alternativ kompletterande kommunikation (AKK) är meriterande.

 

Arbetet innebär mycket kontakt med många människor med olika behov. Du är lugn, har förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar och har ett naturligt sätt att anpassa budskap till mottagaren. Du har ett tydligt och positivt förhållningssätt som bidrar till att deltagarna på våra arbetsställen blir motiverade till uppgiften.

 

Att arbeta med människor med särskilda behov innebär att arbeta i en skiftande vardag. Du har förmågan att behålla ditt lugn även i pressade lägen och kunskap i att bemöta utmanande beteenden med ett lågaffektivt förhållningssätt. Du har pedagogisk förmåga och drivs av att skapa de bästa förutsättningarna för att personerna du arbetar för ska känna trygghet i vardagen och kunna leva så självständigt som möjligt.

 

En del av arbetet innebär ensamarbete så du behöver trivas med att arbeta självständigt och på egen hand. Vissa arbetsmoment kan innehålla tunga lyft och förflyttningar, vilket kräver en fysik som klarar detta. Intresse och kunskap kring matlagning är också önskvärt.

 

Då en stor del av dina arbetsuppgifter handlar om att kommunicera med olika parter samt att arbeta med dokumentation krävs goda kunskaper i det svenska språket, i såväl tal som skrift. Grundläggande datakunskaper för att kunna dokumentera och föra mailkonversationer är också ett krav.

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Referensnummer: C102079/2022

 

 

Övrigt

Vi inom Avesta Kommun månar om våra anställda. Du som medarbetare på Avesta kommun har möjlighet att använda både friskvårdstid och ett friskvårdsbidrag, du har fri tillgång till personalgym, upp till 30 fria bad i något av kommunens badhus varje år samt många andra fria friskvårdsaktiviteter som kommunen anordnar kontinuerligt.

 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt för att uppfylla de krav GDPR ställer ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Sista ansökningsdag

2022-09-29

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Stödassistent

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

2

 

Kontakt

Efwa Gylfe

Enhetschef LSS

0226-645348

efwa.gylfe@avesta.se

 

Facklig företrädare

Kontaktuppgifter till din fackliga representant se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : Om 10 timmar . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 16 september

Kategorier : Hälsa & sjukvård Offentliga jobb


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Enhetsresurs till LSS