FMV

Ingenjör som vill jobba med radar, provplats Vidsel

Är du ingenjör och har erfarenhet av att arbeta med radar eller stort intresse för området? Är du en lagspelare som gillar att ta dig an problemlösning? Vi letar nu efter en radaringenjör till vår provplats i Vidsel, som förfogar över Europas största provområde över land. Här får du vara med och bidra till Sveriges framtid och totalförsvar.

Arbetsuppgifter

Som ingenjör hos oss får du jobba på en arbetsplats som är helt unik i sin utformning. Provplatsen har bland annat avancerade luftmål, rörliga markmål, tekniska system såsom radarstationer och olika optiska system. Vi har en bred variation av kompetenser på provplatsen och i rollen som ingenjör tillhör du sektionen för Lednings- och Radarsystem som är en del av teknisk enhet.

I rollen som ingenjör i Vidsel arbetar du inte enbart med att delta i utvecklingsprojekt som vidmakthåll, arbete med specifikationer och teknisk dokumentation. Du arbetar till viss del operativt med sektionens provsystem inför, under och efter prov. I deltagandet av prov med kund kan du tillsammans med dina kollegor behöva möta olika typer av krav som ställs av kund varpå många prov är unika i sig.

I arbetet ingår även administration och dokumentation kopplat till området liksom att stötta dina teammedlemmar, projekt eller andra sektioner vid behov.

Tjänsten är placerad i Vidsel. Beredskap ingår i rollen och resor förekommer.

Vi söker dig som

Du är civil- eller högskoleingenjör, systemvetare eller är i slutskedet av din utbildning företrädelsevis inom elektronik, datateknik, teknisk fysik eller rymdteknik, alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som vi bedömer likvärdig. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift. Du har även B-körkort.

Det är meriterande om du har god datorvana, erfarenhet av felsökning av elektronisk utrustning eller kunskap om elektronik och/eller datornätverk. Har du dessutom erfarenhet av radarsystem sedan tidigare alternativt om du på något sätt varit i kontakt med Försvarsmaktens radarsystem är det något vi ser att du kommer ha nytta av men inget måste, vi ger dig den kunskap du behöver i rollen.

Vårt projektorienterade arbetssätt förutsätter att du arbetar bra tillsammans med andra. Det gäller såväl inom FMV som tillsammans med leverantörer och kunder. Du gillar mångsidighet i arbetet där prioritet på arbetet kan växla snabbt. Du arbetar väl med komplexa problem och tar dig an dina arbetsuppgifter med ett lugn och fokus på kvalité. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss

Test och evaluerings (T&E) provplats i Vidsel är en del av FMV och har tillgång till Europas största provområde över land. Provområdet ligger i Lappland och omfattar ett avlyst, väl bevakat, lågfjällsområde på totalt 1650 km². Här finns mer än 60 års erfarenhet av verifiering och validering, VoV, av militära system. Provplatsen erbjuder Försvarsmakten samt externa kunder en möjlighet att utprova ny vapenmateriel, öva och verifiera förmåga.

På T&E provplats i Vidsel kan vi erbjuda möjligheter till friluftsliv med bland annat jakt och fiske i vårt provområde.

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Kjell Lundberg, OFR/S Helén Gran och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel) #LI-Onsite

Vid frågor om rollen ber vi dig kontakta Erik Bergström på telefon 08-782 4000.
Vid frågor kring rekryteringsprocessen kontakta Annica Magnell på annica.magnell@fmv.se.

Sista ansökningsdag är 2024-05-27.

Välkommen med din ansökan.


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu


Sista ansökningsdag : 27 maj . Arbetsort : Vidsel . Publicerat : 6 maj

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Systemvetare Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Ingenjör som vill jobba med radar, provplats Vidsel