Avesta kommun

Arbetsterapeut

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Här i Avesta kommun värnar vi om våra anställda. Du har friskvårdstimme och friskvårdspeng, tillgång till personalgym, fria bad i kommunens badhus samt många andra fria friskvårdsaktiviteter som kommunen anordnar kontinuerligt.

 

Som arbetsterapeut har du möjlighet att styra ditt arbete självständigt. Du arbetar utifrån flextid med möjlighet att arbeta till viss del på distans, du kan även semesterväxla och får varje år tillgång till 10 timmars arbetstidsförkortning som du kan ta ut under året.

 

Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete med stort eget ansvar. Men här finns också alltid stöttning av kollegor och en gemensam utgångspunkt. Vi är ett arbetsgäng som trivs väldigt bra tillsammans och det återspeglas ofta i vårt dagliga arbete.

 

Kommunrehab arbetar med hela kommunen som arbetsfält, både med vård- och omsorgsboende, ordinärt boende och hemsjukvård. Vi har ett introduktionsprogram och mentorskap för att du ska få en så bra start som möjligt.

 

Nu ser vi fram emot att få två nya kollegor som vill vara med och bidra med kunskap och erfarenhet för att utveckla vårt arbete inom kommunen. Är det dig vi söker?

 

Arbetsuppgifter

Som arbetsterapeut i Avesta kommun ansvarar du för rehabilitering av personer inom ordinärt boende, hemsjukvård, vård- och omsorgsboenden, korttidsboende med inriktning äldreomsorg, LSS och socialpsykiatri. Du styr din vardag självständigt och arbetar ofta i team med en fysioterapeut. Hos oss finns alltid möjlighet att diskutera och konferera när det behövs.

 

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att göra aktivitetsbedömningar, förskriva hjälpmedel, informera om produkter och teknik till brukare. Du gör en helhetsbedömning hos individen runt eventuell aktivitetsbegränsning, boendemiljö med eventuella anpassningar samt intygsskrivning. Du ger även råd och stöd inom området i hemmiljö/närmiljö.

 

Målsättningen med arbetet är att ge hjälp till självhjälp genom att bevara och öka individens förmåga att klara sig själv i sitt hem så att denna ska kunna leva ett så normalt, aktivt och självständigt liv som möjligt. Du samverkar därför även mycket med andra vårdgivare och andra yrkeskategorier inom omsorgsförvaltningen.

 

Som arbetsterapeut ingår det även att arbeta för att omvårdnadspersonal har en bra arbetsmiljö. Detta innebär att ordna med hjälpmedel och utbilda i förflyttningsteknik. Du har även handelning och utbildningar av vård- och omsorgspersonal.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut eller som har en pågående arbetsterapeututbildning och studerar sista läsåret. Erfarenhet av liknande arbete och påbyggnadsutbildning inom förflyttningsteknik är meriterande. Vi ser gärna att du har en god kunskap om arbetsterapeutens olika ansvarsområden och har intresse av att utveckla arbetet inom verksamheten.

 

Det är av stor vikt att du kan arbeta självständigt men även har förmåga att samarbeta med omvårdnadsteamet runt patienten. Du behöver vara lyhörd och tydlig samt kunna anpassa din kommunikation till motparten.

 

Vi söker dig som är trygg i dig själv och värdesätter ett professionellt och gott bemötande. I den här tjänsten är det av största vikt att du har ett serviceinriktat förhållningssätt.

 

Om du har erfarenhet av dokumentation är det meriterande. I Avesta kommun dokumenterar vi enligt ICF i Procapita och Lifcare, kunskap och erfarenhet av dessa system eller liknande, är meriterande. Du kommer att köra bil i tjänsten varpå B-körkort är ett krav.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse. Rekryteringen sker löpande.

Referensnummer: C119935/2023

 

Övrigt

Söker du upplevelser, vill du se en konstutställning, träffa urtidsdjur, dansa dig varm eller bara ta det lugnt i orörd natur? Välkommen till Avesta! Här finns såväl vildmark som öppet jordbrukslandskap, berg och vattendrag, stad och landsbygd. Är du kulturintresserad, älskar god mat eller gillar att gå på industrihistorisk upptäcktsfärd är södra Dalarna platsen för dig.

 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Sista ansökningsdag

2023-02-19

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Arbetsterapeut

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

2

 

Kontakt

Susanne Linnér

Enhetschef

0226-645451

susanne.linner@avesta.se

 

Facklig företrädare

Kontaktuppgifter till din fackliga representant se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 19 februari . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 17 januari

Kategorier : Hälsa & sjukvård Offentliga jobb


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Arbetsterapeut