Jurek Bemanning

Tyresö kommun söker kommunjurist

Om verksamheten

I Tyresö bor drygt 47 000 människor. Närheten till havet, naturen och storstaden gör Tyresö till en mycket attraktiv bostadsort. Bebyggelsen är varierad, kollektivtrafiken är väl utbyggd och via motorvägen når man centrala Stockholm på 20 minuter.

Att arbeta i en växande kommun är spännande. Du erbjuds möjligheter att vara med i ett dynamiskt utvecklingsarbete. Hos oss är ditt arbete viktigt och du gör skillnad. Våra ambitioner är höga och vi har starkt medborgarfokus. Välkommen till en arbetsplats som vill bli ännu bättre!

Arbetsbeskrivning

Som kommunjurist är ditt uppdrag att vara juridiskt sakkunnig och att bistå kommunledning, nämnder och förvaltningar med juridisk rådgivning. Befattningen innebär att handlägga och föredra ärenden samt företräda kommunen vid domstolar och andra myndigheter. Kommunjuristen bistår kommunledningen med kvalificerat utredningsarbete och svarar för viss utbildning av anställda och förtroendevalda inom kommunjuridiska frågor. En viktig del i arbetet är att bevaka rättsutvecklingen och ta de initiativ som behövs för att kommunen ska vara uppdaterad på de regler som gäller. Rollen är omväxlande och stimulerande med uppgifter som rör ett brett spektrum av rättsområden.

Kommunstyrelseförvaltningen svarar för kommunens övergripande styrning, planering och uppföljning av bland annat kvalitet, ekonomi och personalfrågor, lokalförsörjning, fastighetsförvaltning samt ger stöd till den politiska verksamheten.

Som kommunjurist ingår du i kommunkansliet inom kommunstyrelseförvaltningen och har kanslichefen som närmsta chef.

Vem är du?

Du har juristexamen och flerårig erfarenhet av självständigt kvalificerat juridiskt arbete gärna inom offentlig sektor. Vi förutsätter att du har mycket goda kunskaper i offentlighets- och sekretesslagstiftning samt kommunal- och förvaltningsrätt. Du har även god inblick i och förståelse för civilrättsliga frågeställningar så som till exempel avtalsrätt, skadeståndsrätt, och fastighetsrätt.

Tjänsten innebär att arbeta i en mångfacetterad verksamhet och ställer krav på att du snabbt kan sätta dig in i juridiska frågeställningar både på bredden och på djupet, vilket kräver flexibilitet och självständighet. Du är analytisk, effektiv, noggrann och har gott omdöme. Du är lyhörd och har förmåga att skapa goda relationer med omgivningen.

Du är självständig i ditt arbete och har samtidigt god förmåga att samarbeta med andra då rollen innefattar kontakter med olika yrkeskompetenser inom kommunen. Du kan strukturera komplicerade frågor och kommunicera lösningar på rättsliga frågeställningar på ett tydligt sätt såväl muntligt som skriftligt. Att leverera god service och ett bra bemötande ser du som en självklarhet. Du har ett stort intresse för samhällsfrågor, och tycker att det är stimulerande att arbeta i en politiskt styrd organisation.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande. Sista ansökningsdag är den 7 januari 2018. I denna rekryteringsprocess samarbetar Tyresö kommun med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anousheh Abuhamzeh på telefonnummer 0766-331442 alternativt anousheh.abuhamzeh@jurek.se. För fackliga företrädare, se kommunens hemsida.

Område:
Tyresö
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Anousheh Abuhamzeh
0766-33 14 42

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 28 februari . Arbetsort : Tyresö

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb Tyresö kommun söker kommunjurist