Jurek

Financial controller och chef för Verksamhetsstöd

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till.

 

Välkommen till Sigtuna kommun!

 

Sigtuna Vatten & Renhållning AB är ett kommunägt bolag som driver och utvecklar VA- och avfallsverksamheten i Sigtuna kommun. Kommunen är en framtids- och tillväxtkommun med ca 49 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 20 000 på Arlanda flygplats. Är du en ekonom som gillar att utveckla verksamheten tillsammans med dina medarbetare? Vill du vara en viktig del av vår framtida resa mot ett bolag med moderna arbetsmetoder med våra kunder i fokus? Då kanske du är rätt person att vara Controller och samtidigt chef för vår enhet för verksamhetsstöd på Sigtuna Vatten & Renhållning?

 

https://sigtunavatten.se/

 

 

ARBETSUPPGIFTER

Vi behöver förstärka vår organisation med en erfaren Controller/chef för Verksamhetsstöd. Du kommer vara ett kvalificerat stöd för bolaget i ekonomiska frågor både inom verksamheten och i dialogen med ägaren Sigtuna kommun. På enheten Verksamhetsstöd som du blir chef för arbetar fem engagerade och kunniga medarbetare som bl. ansvarar för ekonomiadministrationen, kund- och leverantörsreskontra samt kundtjänsten.

 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

• Leda, planera och följa upp arbetet på enheten för Verksamhetsstöd.

• Planera, följa upp och utveckla bolagets budget-, prognos och verksamhetsprocesser.

• Följa upp och analysera ekonomiskt utfall, investeringar och större VA-utbyggnadsprojekt.

• Rapportering till styrelse, ledning och verksamhet.

• Bokslut och årsredovisning, deltagande i revisioner.

• Arbeta med bolagets kassaflöde och låneprognoser

• Utveckla rutiner och system för att effektivisera och höja kvaliteten på ekonomiprocesserna.

 

Arbetet präglas av såväl av strategiskt som operativt arbete, och du kommer att ingå i VD:s ledningsgrupp tillsammans med Avfallschef och VA-chef. Tillsammans med övriga chefer i bolaget leder vi arbetet med Sigtuna Vatten & Renhållnings fortsatta utvecklingsarbete.

 

 

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som är utbildad till civilekonom eller har annan motsvande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har gedigna redovisningskunskaper och förståelse för ekonomiprocessen. Dessutom har du några års erfarenhet från kvalificerat controller/ekonomi-arbete, utvecklings- och förändringsarbete, samt mycket goda kunskaper inom IT-system och Excel. Du har även tidigare erfarenhet av ledarskap. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från redovisning i aktiebolag samt om du tidigare har erfarenhet från arbete med vatten- och/eller avfallsfrågor.

 

Som person är du målinriktad, drivande och motiveras av att leverera resultat. Du har ett strukturerat arbetssätt och en analytisk förmåga, samt ser till helheten för hela verksamheten. Du är pedagogisk och kommunikativ och kan därmed uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt. Som ledare är du en god förebild, lyhörd och har förmågan att inspirera och uppmuntrar till delaktighet, öppenhet och tydlighet. Du är även prestigelös och sätter laget före jaget. Precis som du även kan förvänta dig i vårt kommande samarbete

 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

 

 

KONTAKT

I denna rekrytering samarbetar Sigtuna Vatten & Renhållning AB med Jurek Rekrytering & Bemanning AB. Sista ansökningsdag är 2021-04-18. Intervjuer sker löpande så inkom med din ansökan redan idag!

 

Har du frågor på tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria von Sterneck på 073 70 771 70 eller via mail: maria.vonsterneck@jurek.se

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Område: Sigtuna

Anställning: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : För 12 timmar sedan . Arbetsort : Sigtuna . Publicerat : 31 mars

Kategorier : Affärsutveckling & Verksamhetsutveckling Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Financial controller och chef för Verksamhetsstöd