Jurek

Bolagsjurist till Skandias Kapitalförvaltning

Vill du ha ett arbete där det finns goda utvecklingsmöjligheter och där du får arbeta med kvalificerad juridik och spännande kapitalförvaltning hos en av Sveriges största kapitalförvaltare? Sök rollen som affärsfokuserad bolagsjurist till Skandias Affärsområde Kapitalförvaltning!

 

Skandia hjälper kunder att ta beslut här och nu – för ett tryggt och rikt liv på sikt.

Vi har erbjudit människor ekonomisk trygghet i mer än 160 år – vi vet att det är lönsamt att förutse och förebygga.

 

Välkommen till Skandia. Här kan din insats göra verklig skillnad. Det kräver förstås ditt engagemang och din vilja att utveckla dig själv, kollegorna och affären. Hos oss blandas lång erfarenhet med nya tankar och idéer - vi vill framåt och ge långsiktigt värde. Vi bryr oss på riktigt, om jobbet och om varandra, så vi kan prestera och samtidigt må bra på vägen. Nu ser vi fram emot din ansökan!

 

Vi behöver din hjälp att lösa dagens och morgondagens utmaningar

 

 

Arbetsbeskrivning

Som bolagsjurist är ditt främsta ansvar att stötta kapitalverksamheten inom Skandia med juridisk rådgivning i syfte att verksamheten ska uppnå sina affärsmål och följa tillämpliga nationella och internationella regler. Juridikfunktionen inom Skandias Affärsområde Kapitalförvaltning består idag av ett team med tre bolagsjurister. Vi vill nu utöka teamet med ytterligare en kollega vars ansvarsområde blir att tillsammans med övriga jurister stötta Skandias Affärsområde Kapitalförvaltning.

 

Vi söker därför dig med ett stort intresse för kapitalförvaltning, investeringar och finansiell juridik. I tillägg till juridiska frågor hänförliga till ovanstående kommer du exempelvis att arbeta med försäkringsrörelserätt, närmare bestämt de regler som har betydelse för ett livförsäkringsbolags kapitalförvaltningsverksamhet, investeringar på nationella och internationella finansmarknader, såväl i noterade finansiella instrument som Private Equity, samt frågor kopplade till värdepappersrörelse och fondverksamhet.

 

 

Vem är du?

Du har med dig en svensk juristexamen med goda betyg och ca fem års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete på finansiellt företag eller advokatbyrå. Du har goda juridiska kunskaper och stort intresse av att utveckla din förmåga att analysera juridiska frågeställningar i komplicerade affärer och producera väl underbyggda argument. Du har även ett stort intresse att utveckla ett gott kunnande med att förstå olika typer av investeringar och rörelseregleringar samt så har du ett kompetent juridiskt förhållningssätt.

 

Som person är du analytisk, noggrann och uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Du är lösningsorienterad, serviceinriktad och trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Det är också viktigt att du tycker om att arbeta med olika kompetenser och personer inom Skandias kapitalförvaltning samt har förmåga att göra juridiken begriplig.

 

 

Du erbjuds

Skandia erbjuder dig en dynamisk arbetsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter i ett professionellt och yrkesskickligt team med modernt ledarskap. Vi värdesätter ett positivt, kreativt och decentraliserat arbetsklimat. Kontoret är beläget i ljusa och moderna lokaler vid Lindhagen i Stockholm.

 

 

Din ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande. I denna rekryteringsprocess samarbetar Skandia med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Catarina Isaksson på telefonnummer 076-002 69 81, alternativt catarina.isaksson@jurek.se

 

 

Om Skandia

Skandia är ett pensionsbolag som erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att du ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara frisk på vägen dit. Skandiakoncernen har cirka 750 miljarder kronor under förvaltning. Vi låter pengarna jobba på ett sätt som ger bra avkastning åt våra drygt 1,7 miljoner kunder och samtidigt bygger vi ett bättre samhälle. Hos oss finns också en bank för bolån och sparande som möjliggör att hantera hela din ekonomi från pension till räkningar.

 

Område

Stockholm

Anställning

Tillsvidare

Omfattning

Heltid

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 5 maj

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Bolagsjurist till Skandias Kapitalförvaltning