Jurek Bemanning

Affärsmässig CFO till expansiva KAMIC Group i Spånga

Vill du arbeta i en utmanande roll med möjlighet att påverka företagets framtid? KAMIC Group har haft en kraftig tillväxt under de senaste åren, både organiskt och via förvärv och söker nu en driven och prestigelös CFO som vill vara en viktig del i ett snabbrörligt bolag där affären står i fokus.

 


Arbetsbeskrivning

Som CFO kommer du att ansvara för att leda, samordna och utveckla arbetet med de rapporterande dotterbolagen. Du kommer bl.a. att arbeta med ekonomiska analyser och med att utveckla lönsamhetsorienterade uppföljningsverktyg och nyckeltal. Som CFO ska du även verka för att säkerställa en god kvalité på den interna kontrollen och riskhanteringen genom vidareutveckling av processer, rutiner och policyer. Vidare kommer verksamhetsstyrning och arbetsuppgifter kopplade till förvärv vara viktiga delar i denna roll. Tjänsten som CFO är placerad i Spånga och du ingår i koncernens ledningsgrupp och rapporterar till koncernens VD.

 

I din roll kommer du att ha ett övergripande ansvar för bl.a. följande områden:

  • Koncernens och moderbolagets ekonomifunktion
  • Finansiering
  • Likviditetsstyrning och valutapolicy
  • Redovisning samt intern och extern rapportering
  • Riskhantering och internkontroll
  • Ekonomisk uppföljning och analys
  • Koncernens försäkringar

Du kommer att ha ett direkt personalansvar för 4 personer samt ett indirekt ansvar för affärscontrollers inom åtta affärsområden. Vidare kommer du vara koncernens primära kontaktperson för revisorer och banker samt tillsammans med VD svara för den löpande rapporteringen till styrelsen.

 


Vem är du?

Vi söker dig som har minst 10 års erfarenhet av att arbeta som CFO/finanschef med liknande arbetsuppgifter på koncernnivå i en internationell organisation och som har en examen inom redovisning eller finansiering på högskolenivå. Du är van att arbeta nära affärsverksamheten och har erfarenhet av att ha personalansvar.

 

För att lyckas i denna roll är det viktigt att du har ett starkt intresse och en välutvecklad förståelse för affärer och att du trivs i en roll där du får arbeta både operativt och strategiskt. Det är också viktigt att du som ledare både har förmågan att entusiasmera, delegera och utveckla ett team. Vårt koncernspråk är engelska och vi vill därför att du, utöver svenska, behärskar engelska mycket väl i tal och skrift. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.

 


Du erbjuds

Vi erbjuder en affärsnära och utvecklande CFO-roll i en internationell organisation där du kommer att vara en nyckelperson för koncernens fortsatta tillväxt och framgång.

 

I denna rekrytering samarbetar vi med Jurek Rekrytering och Bemanning. Då urvalsprocessen sker löpande så ser vi gärna att du skickar din ansökan så snart som möjligt. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Marie Källström på telefon: 0707- 51 93 43 eller via mail: marie.kallstrom@jurek.se

 

Du är varmt välkommen att ansöka till denna tjänst via vår hemsida www.jurek.se. (Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail.) Vi ser fram emot att höra från dig!

 


Om verksamheten

KAMIC Group och dess systerkoncerner är en privatägd företagsgrupp med bas i Sverige och med det gemensamma målet att vara en framstående leverantör av tekniska produkter och tjänster inom ett antal väldefinierade produkt- och marknadsnischer.

 

Organisationen består av KAMIC Group AB, Pronomic Industri AB och Amplex AB koncernerna som tillsammans äger och driver ett 50-tal helägda dotterbolag och omsätter ca 3 miljarder. Vi har egna etableringar i 13 länder i Europa, Asien och USA och totalt jobbar cirka 1200 personer inom koncernen.

 

Område:

Stockholm

Stockholms län

 

Anställning:

Tillsvidare Heltid

 

Kontakt:

Marie Källström

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 31 oktober

Kategorier : Chef & Ledning Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb Affärsmässig CFO till expansiva KAMIC Group i Spånga