FRA

Enhetschefer till kryptokontoret

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet. 

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker engagerade enhetschefer till kryptokontoret. Är du den vi söker kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.                           


Som enhetschef hör du till kryptokontoret vid avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen har två huvudsakliga uppgifter; bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige samt att utveckla och leverera access- och exploateringsförmåga till signalunderrättelseverksamheten.


Ditt uppdrag
Som enhetschef ansvarar du för planering, genomförande och uppföljning av din enhets verksamhet. Enheten består av medarbetare med hög kompetens inom kryptologi. Du deltar i kontorets ledningsgrupp och arbetar kontinuerligt med kontorsgemensamma frågor. Du skall vara beredd att företräda kontorets hela verksamhet och att vara tjänsteförrättande kontorschef. Vårt arbetssätt i ledningsgruppen förutsätter att du inte är främmande för att engagera dig i och bidra till verksamheten utanför den egna enheten.

Du har chefsansvar enligt chefsförordnande, vilket bland annat innebär ansvar för ekonomi och arbetsmiljö. Resor inom och utanför Sverige ingår i tjänsten. I ditt uppdrag ingår, förutom att ha ansvar för det löpande arbetet, att rekrytera och utveckla enhetens personal. Då kryptokontoret har en relativt ny organisation innebär det bland annat att du kommer behöva arbeta med utveckling av din enhet.Du kan
Du har en universitetsexamen inom relevant område, exempelvis inom naturvetenskap, teknik eller statsvetenskap, alternativt har du förvärvat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet. Ett krav är att du har erfarenhet från underrättelsetjänst generellt. Meriterande är om du har erfarenhet av signalunderrättelsetjänst och har chef- och ledarerfarenhet samt haft personalansvar. Vi ser också att du har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt.Du är
Vi söker dig som har ett ledarskap som skapar engagemang och delaktighet i verksamheten. Du föredrar att arbeta tillsammans med kollegor och medarbetare för att lösa komplexa problem. Samtidigt är det viktigt att du är strukturerad och har ett empatiskt förhållningssätt till din omgivning. 

Du tar gärna initiativ i arbetet, sätter upp långsiktiga mål både för dig själv och ditt team och med ditt strukturerade arbetssätt ser du till att leverera en verksamhet som håller hög kvalitet.Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.


Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Anders Eriksson på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.


Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-08-18.

 

 

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning 

Anställningsgrad:
Heltid 

Arbetstider:
Dag 

Sista ansökningsdag:
2019-08-18 

Tillträde:
Enligt överenskommelse 

Arbetsplats/placeringsort:
Lovön 

Kontaktpersoner:
Anders Eriksson 
tfn: 08-471 46 00 

Företagets hemsida:
http://www.fra.se

 

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 18 augusti . Arbetsort : Lovön . Publicerat : 12 juli

Kategorier : Chef & Ledning Systemvetare


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Enhetschefer till kryptokontoret