FMV

Junior projektledare till soldatutrustning

Vill du se till att Försvarsmaktens soldater har rätt utrustning i rätt tid och har tidigare erfarenhet av arbete i projektform? Är du en person som gärna samarbetar med andra och vill jobba i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter

Som junior projektledare arbetar du med att planera, anskaffa, leda och följa upp mindre projekt inom området för soldatutrustning. Det innebär bland annat upphandling av skyddsmateriel som omfattar hjälm, skyddsutrustning, glasögon och kropps- och hörselskydd.

Utöver att arbeta från planering till uppföljning med aktuellt projekt, kommer du även ansvara för att genomförande av uppdrag gentemot Försvarsmakten är i enlighet med avtalad omfattning, tid, kostnad, effekt och funktion. Du kommer att ha ett tätt samarbete med produktområdets produktledare, chefsingenjörer, andra projektledare inom området och enhetens ingenjörer. Externt kommer du ha ett nära samarbete med Försvarsmakten och industrin.

Tjänsten är placerad i Stockholm och tjänsteresor såväl utrikes som inrikes kan förekomma.

Vi söker dig som

Du har en examen som civil- eller högskoleingenjör, officer lägst OF2 eller OR7, annan för området relevant utbildning alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som vi bedömer likvärdig. Har du en projektledarutbildning ser vi det som meriterande.

För att lyckas i rollen ser vi att du tidigare har arbetat i projektform och med textilproduktion eller erfarenhet av Försvarsmaktens soldatutrustning. Du har även arbetat med tekniskt systemarbete, teknisk kravställning och systemsäkerhet. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska.

Har du erfarenhet av projektledning är det meriterande. Likaså om du har arbetat med projektplaneringsverktyget. Meriterande är även kunskap om det tekniska arbetsområdet och erfarenhet av offentlig upphandling, förhandling eller materielanskaffning. Det är en fördel om du tidigare har arbetat på FMV eller Försvarsmakten men det är inte ett krav.

FMV:s projektorienterade arbetssätt förutsätter att du trivs med att jobba tillsammans med andra i team. Arbetet kräver ett gott samarbete på olika nivåer inom FMV och med andra verksamheter och organisationer, vilket medför att du har en god samarbetsförmåga. Som person är du flexibel och har lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter. Du är även strukturerad och planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du tar gärna initiativ och styrs av mål- och resultattänkande. För oss är rätt person viktigt därför lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss

Vid enhet Soldatutrustning skydd inom verksamhetsområdet Logistik arbetar du tillsammans med produktionsansvariga, designansvariga och ingenjörer, med att anskaffa personlig utrustning till soldater och sjömän. Exempel på personlig utrustning är uniformer, tränings- och underkläder, skor, handskar, kroppsskydd, hjälm, hörselskydd, ryggsäckar, tält och sängkläder. Nuvarande personal innehar en blandning av erfarenheter från såväl Försvarsmakten som den kommersiella sektorn, där vi har arbetat med det mesta inom textila produkter, skor och friluftsartiklar.

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar? Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Per Andersson OFR/S Peter Boström OFR/O Henry Joona och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Joakim Niklasson på telefon 08-782 4000. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen vänligen kontakta rekryterare Johanna Samuelson på johanna.samuelson@fmv.se.

Sista ansökningsdag är 2024-02-27.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 27 februari . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 6 februari

Kategorier : Offentliga jobb Projektledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Junior projektledare till soldatutrustning