FMV

Informationsarkitekt till Infrastrukturstaben

Är du informationsarkitekt med goda modelleringskunskaper? Är du initiativtagande med en förmåga att skapa struktur? Vill du arbeta i kvalificerade IT-projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker till Infrastrukturstaben avdelningen IT Styrning.

Arbetsuppgifter
Som informationsarkitekt ansvarar du för den övergripande utformningen av FMVs informationsarkitektur inom Infrastrukturstabens ansvarsområde enligt FMV IT-styrmodell. Du kommer att arbeta med att skapa och förvalta begreppsmodeller i samverkan med verksamhetsarkitekter samt binda ihop dessa med datamodeller i olika IT-stöd. Du kommer även att genomföra workshop, stödja IT-projekt och förvaltningar kring informationsarkitektur. Att delta och fatta beslut i samverkan med informationsägare och samordnare av masterdata ingår också i rollen.

Vidare samarbetar du med de andra arkitektrollerna inom FMV för att utveckla och upprätthålla FMVs EA-arkitektur. Informationsarkitekten ansvarar även för att utveckla och förvalta FMV metoder inom området informationsarkitektur.

Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vi söker dig som
Är högskoleutbildad inom informationsteknik, systemvetare eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

Du har erfarenhet av att arbeta som informationsarkitekt inom en större organisation, med fler än 1000 anställda och gärna inom offentlig sektor. Vidare har du goda modelleringskunskaper. Vi ser gärna att du har arbetat på en strategisk nivå med frågor rörande informationsarkitektur. Om du har arbetat i EA-verktyg med begrepps-, informations- och applikationsmodeller är detta meriterande. Certifiering som arkitekt inom området är också meriterande. Du kommunicerar obehindrat i såväl tal som skrift i svenska och engelska.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig med en god samarbetsförmåga då du kommer att verka som en bro mellan verksamheten och IT-projekten/förvaltningen. Du är initiativtagande, har en god kommunikativ förmåga, strukturerad och van vid att organisera ditt arbete. Eftersom vi är inne i en fas av utveckling och uppbyggnad där ändringar kan ske, är du van och trivs med att arbeta flexibelt, anpassningsbart och kan snabbt sätta dig in i nya frågor. För att lyckas i rollen är det även viktigt att ha en helhetssyn och en förmåga att arbeta detaljerat såväl fokusera på breda strategiska frågor.

Om oss
Försvarets materielverk befinner sig just nu i en spännande tid. Som myndighet inom försvarssektorn är vårt uppdrag att leverera det som vårt svenska försvar behöver vilket är viktigare än någonsin. Infrastrukturstaben ansvarar för IT- och mobiltelefonirelaterade frågor samt utveckling, drift och förvaltning av IT-system. Infrastrukturstaben arbetar för att styra myndigheten inom IT-området genom att planera, genomföra och följa upp IT-verksamheten inom FMV.

Avdelningen IT styrning arbetar med digitalisering, styrning och samverkan inom IT samt IT- och informationssäkerhet. Informationsarkitekten är en specialisering av verksamhetsarkitektrollen som fokuserar på den delmängd av arkitektarbetet som rör informationshanteringen.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Elisabeth From, OFR/S Ove Hellgren, OFR/O Lars Mörrby, och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-onsite

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Eva-Lena Olnils via FMV växel på 08-782 40 00.

Vid frågor om rekryteringsprocessen ber vi dig kontakta Sigrid Håkansson rekryteringsansvarig från Adecco på telefon (+46) 736 84 73 08 alternativ 
sigrid.hakansson@adecco.se

Sista ansökningsdag är 2023-03-30.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 30 mars . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 10 mars

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Systemvetare


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Informationsarkitekt till Infrastrukturstaben