FMV

Chefsprovingenjör inom Elmiljö och sensorer

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan jobbet som chefsprovingenjör vara något, som chefsprovingenjör arbetar du med att bistå med expertkompetens inom verifiering o validering på teknikens framkant i en spännande miljö.

Arbetar du dessutom mycket bra med människor, gillar kvalificerade och komplexa projekt och har väl grundade värderingar – då kan du vara den vi söker!

Arbetsuppgifter
I ditt arbete ingår du i olika arbetsgrupper där din kompetens och dina erfarenheter bidrar till att välja rätt metod, att planera omfattning och att göra riskvärdering inför VoV-aktiviteter. Efter genomförd verksamhet så analyseras resultatet och rekommendationer utarbetas och chefsprovingenjören deltar och kvalitetssäkrar resultatet i sin helhet. Ytterligare uppgifter är att tillse att VoV-metoder och processer vidmakthålls och utvecklas. Du har en viktig uppgift genom att vara en kunskapsbank för övriga kolleger att lära sig av.

Du ska vara beredd att lösa olika uppgifter som tillkommer, även inom andra områden utifrån egen kompetensbas.

Tjänsten är placerad i Linköping.

Vi söker dig som
Du är högskoleingenjör eller försvarsmaktsingenjör med teknisk inriktning inom elteknik, mikrovågsteknik, mätteknik eller motsvarande kompetens genom erfarenhet.

Du har erfarenhet av att arbeta självständigt med elmiljö-, mikrovågs- alternativt mätteknikfrågor avseende kravsättning, konstruktion och verifiering främst på sammansatta system. Du har djup kunskap inom det elektromagnetiska/mikrovågsområdet med tillhörande standarder och provningsteknik.

Vi ser att du har nytta av ytterligare något eller gärna några av följande områden: Elkraftteknik, Radarteknik, Sensorteknik, Mätteknik, Elmiljöutbildning och även systemsäkerhetsutbildning.

Du har även förmåga att leda tekniska projekt och att arbeta med militär materiel och i synnerhet flygplan. Det är bra med ett kontaktnät nationellt och internationellt inom fackområdet.

Du har väl grundade och tydliga värderingar och förmåga att tänka begreppsmässigt på frågor ur ett etiskt perspektiv. Du tar ansvar för din uppgift och arbetar bra med andra människor. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du förstår skrivna underlag, både språkligt och numeriskt samt löser uppgifter snabbt och korrekt och producerar egna dokument av hög kvalitet.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
Du har också goda kunskaper i att läsa och uttrycka dig på engelska. 

Om oss
T&E bidrar till att den materiel som FMV levererar till Försvarsmakten och övriga kunder uppfyller de ställda krav som finns, att den är användbar, säker och håller avsedd kvalitet. T&E är den organisation inom FMV som ansvarar för verifiering och validering (VoV) vilket ställer krav på en hög grad av integritet, saklighet och oberoende från övriga delar av FMV. T&E Systemledning ansvarar för kvalitets-, verksamhetsutvecklings- och systemledningsfrågor.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision "Rätt materiel för ett starkare försvar" ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Marie Andersson, OFR/S Nicklas Neuman, OFR/O Michael Krüger och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

#LI-Onsite
Vid frågor ber vi dig kontakta Ulrika Johnson på telefon 070-618 3033.
Sista ansökningsdag är 2023-06-05. 

Välkommen med din ansökan.
 

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu

Sista ansökningsdag : 5 juni . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 17 maj

Kategorier : Chef & Ledning Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Chefsprovingenjör inom Elmiljö och sensorer