FMV

Chef till produktionsuppföljningsenheten inom Ledningsstaben

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.


Om oss

Ledningsstaben ansvarar för verksamhetsövergripande styrning, planering, verksamhetsutveckling och uppföljning. Inom Ledningsstaben finns avdelningen Produktionsledning som framför allt ansvarar för planering och uppföljning av produktionen. Inom avdelningen finns enheten Produktionsuppföljning som leder den myndighetsövergripande uppföljningen av produktionen. I enhetens ansvar ligger också att leda förvaltningen av myndighetens affärssystem samt visst stöd inom controlling och projektekonomi.

FMV befinner sig i en spännande tillväxtfas samtidigt som kraven på uppföljningen av produktionen höjs. Vi söker nu en enhetschef till produktionsuppföljningsenheten som samtidigt har rollen som ställföreträdande chef på avdelningen Produktionsledning. Här kommer du få ett utmanande uppdrag i en komplex verksamhet med både personal- och verksamhetsansvar. Du får också en central roll i uppföljningen av FMV:s samlade produktion.


Arbetsuppgifter
Som enhetschef för produktionsuppföljningsenheten har du ett övergripande ansvar för leveranser inom den myndighetsövergripande produktionsuppföljningen. Du har verksamhetsansvar, arbetsgivaransvar och ekonomiskt ansvar samt är dina medarbetares viktigaste kommunikationskanal. Du ger dina medarbetare stöd och förutsättningar i deras arbete och skapar genom ditt ledarskap delaktighet och engagemang. Du agerar i enlighet med FMV ledarskapsprinciper: att föregå med gott exempel, skapa förtroende, främja öppenhet och säkerställa resultat. Som ställföreträdande avdelningschef har du även ansvaret för hela produktionsledningens verksamhet och personal i ordinarie chefs frånvaro. Du arbetar tillsammans med chefen för Produktionsledning i gemensamma frågor om avdelningens utveckling och planering. Du rapporterar till chefen för Produktionsledning.

Som en naturlig del i arbetet kommer du att ha kontaktytor och samarbeta med andra delar och kompetenser inom FMV. Du kommer även att ha mycket externa kontakter med Försvarsmakten och andra av FMV:s intressenter. Du kommer att delta aktivt i avdelningens verksamhet, leda och utveckla medarbetarna för att uppnå mål och resultat, samt vid behov även driva frågor själv. I din roll ingår också att återkommande delta i myndighetens ledningsgrupp för att redovisa uppföljning av produktionen.


Vi söker dig som
Du har akademisk utbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som FMV bedömer som likvärdig. För att nå framgång i rollen ser vi att du har ledarerfarenhet och erfarenhet av att leda kvalificerad verksamhet. Tidigare erfarenhet av personalansvar ser vi som meriterande.

För att vara aktuell för tjänsten vill vi att du har goda kunskaper om övergripande planering och uppföljning av produktion i en projektorganisation. Din kunskap om ekonomistyrning är god.

Vi ser även positivt på tidigare erfarenhet från FMV eller Försvarsmakten samt styrning inom statsförvaltningen. Självklart kommunicerar du obehindrat på svenska, i tal såväl som i skrift.

Du har ett coachande förhållningssätt i ditt ledarskap, där du engagerar och motiverar. Som person har du mycket lätt för att samarbeta med andra och anstränger dig för att uppnå mål och resultat. Du tar initiativ, är flexibel, uthållig och driver arbetsuppgifter självständigt samtidigt som du har en helhetssyn. Du har gott omdöme och god ekonomisk medvetenhet.

Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper. I urvalsarbetet kan vi komma att genomföra tester.


Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Stockholm.


Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Elisabeth From, OFR/S Lena Sköld Gunnarsson, OFR/O Lars Carlsson och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Malin Magnusson på Jefferson Wells, 076-780 68 64.

Sista ansökningsdag är 2021-10-17

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu

Sista ansökningsdag : Om 2 timmar . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 28 september

Kategorier : Chef & Ledning


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Chef till produktionsuppföljningsenheten inom Ledningsstaben