Boliden

Sektionschef Tillstånd och miljösamordning

till Boliden Gruvors Miljöavdelning 

 

Miljöavdelningen är en del av Boliden Stab Gruvor med ca 300 anställda och som omfattar avdelningarna HR & Hållbarhet, Ekonomi, Affärsutveckling, Teknik, och Prospektering.

 

Sektionen för tillstånd och miljösamordning har i uppdrag att stödja verksamheterna inom Affärsområde Gruvor i deras miljöarbete och med att söka tillstånd enligt minerallagen och miljöbalken. Sektionen ansvarar bland annat för samordning och uppföljning av vårt miljöarbete samt förbättrar och utvecklar arbetssätt och ledningssystem. Lagbevakning, remisshantering och omgivningspåverkan ingår också i sektionens arbetsuppgifter. Sektionen deltar aktivt med kunskap i Affärsområdets strategiarbete och i branschorganisationen SveMins arbetsgrupper inom miljöområdet.

 

Sektionen för tillstånd och miljösamordning består idag av 4 medarbetare. Inom Miljöavdelningen finns också sektionerna Vatten och avfallshantering, samt Nedlagda gruvor.

 

 

Arbetsuppgifter

Som sektionschef planerar, leder och fördelar du arbetet inom sektionen samt ansvarar för att utveckla såväl medarbetare som arbetsmetoder genom att uppmuntra till samarbete, delaktighet och kunskapsspridning. Du rapporterar till avdelningschefen för Miljö och deltar också i avdelningens långsiktiga strategiska arbete. En del av arbetstiden kommer förutom personalledning bestå av att aktivt delta i sektionens arbetsuppgifter.

 

Du och dina medarbetare samarbetar med kollegor inom Miljöavdelningen och med personal från flera olika delar inom Bolidenkoncernen. Sektionen etablerar och driver såväl interna som externa nätverk, och arbetet innebär frekventa kontakter med olika myndigheter, intressenter och sakägare.

 

Boliden prioriterar en god hälsa, miljö och säkerhet och som chef förväntas du vara en god förebild, agera proaktivt samt eftersträva att sektionen följer de regler och riktlinjer som företaget ställt upp. Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid, resor ingår i tjänsten och tillträde sker enligt överenskommelse.

 

 

Utbildning/Erfarenhet

Vi söker en driven person som gillar utmaningar, som är resultatorienterad och med en god känsla för planering. Du ska ha god kunskap om gruvbranschens miljöutmaningar och flera års erfarenhet av arbete med tillståndsprövningar. Eftersom arbetet innebär många interna och externa kontakter är det viktigt att du har goda sociala färdigheter och kan uttrycka dig på ett övertygande sätt i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från arbetsledande befattningar och en relevant högskole- eller universitetsutbildning som grund att stå på. En god kännedom om lagstiftning i Sverige och på EU-nivå är meriterande liksom ett starkt personligt nätverk inom gruvbranschen.

 

Som person är du förtroendeingivande, har hög integritet och är lyhörd. Du utövar ett prestigelöst och kommunikativt ledarskap som bygger goda relationer till medarbetare och kollegor inom hela affärsområdet, samt till externa intressenter. Du uppmuntrar dina medarbetare till kreativitet och utveckling samtidigt som du för egen del förmår att bibehålla ett helhetsperspektiv på verksamheten.

 

Personliga egenskaper värderas högt.

 

 

Upplysningar

Ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Joanna Lindahl, Avdelningschef, tfn 0910-70 59 32, joanna.lindahl@boliden.com

 

Facklig information

Facklig information lämnas av Holger Rilinger (SACO), tfn 0910-70 57 59, Andreas Mårtensson (Unionen), tfn 0910-77 42 39, Peter Markström (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR. Frågor angående din ansökan besvaras av Jonas Lindgren, Human Resources, jonas.lindgren@boliden.com.

 

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes då vi sköter rekryteringen själva.

 

Vi vill ha in din ansökan senast den 29 april 2021

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 29 april . Arbetsort : Boliden . Publicerat : 9 april

Kategorier : Chef & Ledning Miljö & Naturbruk


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Sektionschef Tillstånd och miljösamordning